Accident a l'aeròdrom de Llíria, a València. Un home de 64 anys ha mort aquest dijous al matí en ser colpejat al cap per un avió d'aeromodelisme. L'aparell estava aterrant a la pista, d'uns 17 metres d'ample, a uns 80 quilòmetres per hora. Els fets s'han produït poc després de les nou, i els serveis d'emergència, segons ha informat el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), han rebut l'avís de l'incident sobre un quart de deu. Automàticament s'han desplaçat fins al lloc del succés una unitat del SAMU, però l'equip mèdic només ha pogut confirmar la defunció del sexagenari.

També s'han desplaçat fins a l'aeròdrom valencià, en tenir coneixement dels fets, patrulles uniformades de la Guàrdia Civil, que poc després han requerit l'equip de Policia Judicial de Llíria. La víctima, segons ha explicat el diari Levante EMV, era un empresari de València que estava a punt de jubilar-se i va ser colpejat per l'avioneta quan es disposava a recollir un altre aparell d'aeromodelisme, un planador, el qual havia fet volar instants abans.

Creua la pista i l'avioneta li colpeja al cap

L'home va creuar la pista d'aterratge, infringint les normes del club, del qual era soci, que especifica que està prohibit travessar la via mentre hi hagi un altre aparell volant. Just quan es trobava al bell mig de l'asfalt, l'avioneta ha impactat contra ell a 80 quilòmetres per hora i, al colpejar-lo al cap, li ha provocat la mort pràcticament al moment. L'aparell implicat fa uns 1,60 metres de llarg i pesa 11,5 quilos. 

La Policia Judicial, segons publica el mitjà citat, ha obert una investigació per esclarir les causes de l'accident, especialment per conèixer com va produir-se l'aterratge de l'avioneta d'aeromodelisme aquest dijous al matí. D'altra banda, la Guàrdia Civil ha donat avís al jutjat de guàrdia i el cadàver de l'home ha estat traslladat, després de procedir al seu aixecament, a l'Institut de Medicina Legal (IML) per practicar-li l'autòpsia.