Un ancià de 85 anys, malalt de Covid-19, ha protagonitzat un acte heroic a l'Índia en cedir el seu llit a l'hospital per salvar la vida a un pacient més jove. "Jo he viscut la meva vida", va dir Narayan Dabhalka a les autoritats de l'hospital Gandhi Rughnalaya abans de ser enviat a casa seva i passar els seus últims moments al costat dels seus. Hores més tard l'home va morir a casa seva.

Cedeix el seu llit a un jove perquè sobrevisqui

"Salvar la vida d'un jove és més important. Els seus fills són petits... si us plau, doneu-li el meu llit", va pregar l'ancià.

Narayan bregava amb el coronavirus però el seu estat clínic va empitjorar i va ser traslladat a l'hospital. Allà, segons relaten mitjans locals, els metges li van dir que no podrien fer gaire més per ell i que molt probablement moriria. Alhora, l'ancià va escoltar com una senyora pregava perquè li donessin un llit al seu marit que també es trobava en mal estat de salut a causa de la Covid-19.

Brollo ancià coronavirus / Pickrepo

Brollo ancià coronavirus / Pickrepo

Llavors Narayan va prendre una decisió que ha commocionat el país en uns temps tan delicats. Va pensar que seria millor passar els seus últims moments amb la seva família que sobreviure un parell de dies més en solitud i ocupant el llit d'una persona que podria arribar a tenir oportunitats de viure.

Encara que al principi les autoritats de l'hospital s'hi van negar, després van cedir a la petició de l'ancià. Per sorpresa de la seva filla l'home estava de tornada unes hores després al domicili familiar. Hores més tard va morir.

Índia col·lapsada per Covid

Aquest esdeveniment coincideix amb el col·lapse del sistema de salut de l'Índia a causa del gran auge de contagis i víctimes de la Covid durant aquestes últimes setmanes.

Finalment, va arribar una variant de Covid més agressiva i l'1 de maig les xifres van assenyalar que el gegant asiàtic va ser el país que més contagis i morts va tenir un sol dia en registrar 401.000 nous casos i 3.500 morts.