Conducció temerària a la Vall d'en Bas (la Garrotxa). Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres 17 de febrer un jove de 22 anys que feia avançaments perillosos mentre circulava per la C-37. L'arrestat conduïa a gran velocitat pel túnel de Bracons, saltant-se la línia continua que prohibeix avançar. Els agents que el van detenir van descobrir que mai havia obtingut el permís de conduir i que havia comès infraccions similars en altres ocasions.

Enxampat en un control 

Una patrulla dels agents de Trànsit que feien un control preventiu a la C-37 van aturar el vehicle després de veure com realitzava un d’aquests avançaments, a gran velocitat, amb els quatre intermitents encesos i posant en perill la resta dels conductors. Després de fer-li una prova d’alcoholèmia i comprovar que no estava ebri, els agents li van demanar el carnet de conduir, i el jove va respondre que no el portava a sobre. Va mostrar-los, però, una fotografia al seu telèfon. Després de fer les comprovacions necessàries, es van adonar que no només era fals, sinó que mai havia obtingut el permís.

Els agents de Trànsit van procedir a examinar el vehicle. El cotxe no portava la ITV en regla, ja que no havia passat l'última inspecció a causa de l'estat deplorable en el qual es trobava. A més, els cinturons no disposava d'ancoratges funcionals, i per tant era impossible posar-se'ls. Tampoc tenia llums posteriors, li havia caigut la placa de la matrícula i els pneumàtics estaven esgarrats.

Diverses infraccions anteriors 

Després de detenir-lo, els Mossos van comprovar que ja havia comès avançaments perillosos d’aquesta mena, els passats 31 de gener i 14 de febrer. A banda del delicte contra la seguretat viària, la policia també l’ha denunciat per negar-se a identificar-se en un primer moment, i per fer-lo finalment amb un document falsificat. El jove, que no tenia cap antecedent, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Olot.