Marco, l'home italià detingut per matar la seva exparella a Torremolinos el passat 17 de març, ha confessat que aquest no ha estat el primer crim masclista que ha comès. La confessió es va fer quan estaven a punt de traslladar-lo cap als jutjats després que s'acollís al seu dret a no declarar en seu policial. Quan el portaven emmanillat cap al vehicle preparat per al trasllat, però, va veure una fotografia penjada en un taulell i es va ensorrar anímicament. No era una foto qualsevol, sinó la de Sibora Gagani, una noia albanesa amb qui havia mantingut una relació sentimental entre els anys 2011 i 2014. Precisament, porta desapareguda des d'aleshores i la Policia Nacional investiga si el Marco estava implicat en la seva desaparició.

Ell mateix els hi ha estalviat part de la feina i ha confessat que va ser ell qui la va matar i la va emparedar perquè no trobessin el cadàver. La confessió, però, va ser espontània en veure la foto i sense presència d'un advocat. Quan el lletrat el va poder assistir, l'home es va retractar i ho va negar tot. Malgrat això, agents de la Policia Nacional van anar a registrar el seu domicili, però no van trobar restes humanes per cap lloc. Davant les sospites que pogués haver utilitzat alguna mena d'àcid, s'ha demanat autorització per poder-hi tornar a entrar i buscar alguna substància amb la qual pogués fer desaparèixer el cos.

Llarg historial d'antecedents per violència masclista

En la seva compareixença davant la jutgessa, només ha declarat sobre l'assassinat el passat 17 de maig de la Paula, qui havia estat la seva parella fins fa poc. L'home la va matar de diverses ganivetades i els veïns van explicar que els havien sentit barallar-se poc abans. De fet, les discussions eren habituals, tot i que no existien denúncies prèvies de maltractament entre la parella. El Marco sí que en tenia, però, de dues relacions anteriors, motiu pel qual figurava al Sistema Viogén. En el cas de la Sibora Gagani tampoc hi havia denúncies, però sí que la noia havia explicat a la seva família que ell la maltractava. L'any 2014 ella va decidir deixar-lo i des d'aleshores està desapareguda. Els seus pares creuen que el Marco la va matar.