El conductor que va atropellar el ciclista Alejandro Valverde i dos companys més de l'equip de Movistar té 69 anys i és un Guàrdia Civil retirat, segons ha informat la seva advocada, Ariane Santiago.

L'acusat té una llarga carrera professional

Durant uns anys va estar destinat al País Basc, i també va exercir com a auxiliar de l'Institut de Medicina Legal de Múrcia. Després de declarar davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de la capital murciana, el jutge ha decidit deixar-lo en llibertat amb càrrecs, amb l'única condició de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes, la retirada del carnet de conduir i la intervenció del seu vehicle, ja que està acusat d'un delicte contra la seguretat viària, lesions i abandonament del lloc de l'accident.

El conductor es recupera del xoc emocional

La defensa del conductor ha insistit en la no intencionalitat de l'atropellament de Valverde i els seus companys. Tanmateix, no ha volgut explicar quines són les circumstàncies en les quals es va produir l'accident. Segons ha afirmat, el Guàrdia Civil vol explicar la seva versió dels fets quan es recuperi emocionalment.

El ciclista Valverde, en bon estat malgrat l'accident

Pel que fa al ciclista, Alejandro Valverde, de 42 anys, afronta ara la seva última temporada professional. Malgrat l'atropellament, va ser donat d'alta el mateix dissabte passat després d'estar unes hores en observació a l'Hospital Virgen de la Arrixaca de Múrcia juntament amb un altre company d'equip, Pedro Moya.

Atropella els ciclistes i fuig de l'accident

La Policia Nacional continua investigant l'atropellament, que va passar el dissabte dia 2 al voltant de les 12:20 hores del migdia en una carretera de Javalí Viejo (Múrcia). El conductor va avançar els ciclistes amb una conducció temerària, fet que és perillós perquè no respecta la distància de metre i mig obligatòria. En veure-ho, els ciclistes van recriminar l'acció al Guàrdia Civil. Aquest, va parar i va tirar marxa enrere, envestint Valverde —que va quedar molt marejat a causa del cop— i dos dels companys. Poc després va fugir per la carretera RM-560.

El Guàrdia Civil s'entrega a la policia

Hores després de l'accident, el mateix conductor es va presentar a la Policia Nacional i va quedar detingut fins al matí d'aquest dilluns. "Quan tingui forces donarà la seva versió, però ara és aviat perquè està assimilant el que ha passat. Ha estat 45 hores detingut i és un home que necessita medicació oncològica", ha assegurat la seva advocada.