Detenen el conductor del turisme que ha fugit després d'atropellar Alejandro Valverde. El ciclista estava entrenant per una carretera d'Alcantarilla, a Múrcia, juntament amb uns altres dos companys, quan un turisme els ha atropellat als tres per a, a continuació, escapar-se del lloc dels fets. Els esportistes no han patit lesions lleus, però Valverde romandrà ingressat en observació durant 24 hores. Les primeres indagacions de la Policia Nacional, que investiga el cas, assenyalen que l'atropellament hauria estat intencionat. L'autor del delicte, que s'ha entregat a les dependències policials, està pendent de passar a disposició judicial. 

L'accident viari ha succeït les 12:29 del migdia d'aquest dissabte, 2 de juliol, mentre Valverde i uns altres dos companys entrenaven. Segons ha transcendit, els ciclistes es trobaven a la carretera RM-560, entre les localitats d'Alcantarilla i Javalí Viejo, a Múrcia. L'equip de Valverde, Movistar, ha comunicat i confirmat a través de Twitter que, si bé el succés ha ocorregut, Valverde "no té fractures ni lesions de consideració", i que els seus companys tampoc no han patit lesions de gravetat. No obstant això, 'el Bala', com li anomenen, passarà 24 hores en observació per assegurar que el seu estat de salut no empitjora.

El cotxe ha deixat Valverde i els seus companys estirats a terra

Segons ha confirmat Emergències al mig La Opinión de Múrcia, el turisme ha atropellat els tres ciclistes, i ha fugit. L'atropellament, del que s'investiga si ha estat intencionat o accidental, ha causat que els tres ciclistes caiguessin a terra. Contràriament al que cal fer en aquestes situacions, el conductor del vehicle ha fugit del lloc dels fets, i ha deixat les tres víctimes estirades a terra. Fins al lloc de l'incident s'han desplaçat efectius de la Policia Local de Múrcia, i una ambulància del Servei d'Urgències, que han atès els tres ferits al mateix lloc on han estat atropellats. Els tres han estat traslladats a l'Hospital General Universitario Virgen del Arrixaca.

La Policia Nacional investiga si l'atropellament ha estat intencionat

Segons revela el mateix mitjà, la Policia Nacional es troba investigant aquests fets, amb la forta sospita que aquest atropellament podria haver estat intencionat. Els testimonis dels ciclistes apunten que el cotxe els va avançar sense respectar la distància de seguretat, que és d'un metre i mig entre el vehicle i el ciclista. Després de recriminar-li l'actitud al conductor, presumptament, aquest va parar el cotxe i va fer marxa enrere fins que va envestir els esportistes. Aquesta versió dels fets també l'ha donat el veterà Pedro Delgado, que ha comentat l'incident durant la retransmissió del Tour.

El culpable s'ha entregat a la comissaria

Hores després que tinguessin lloc els fets, el presumpte autor de l'atropellament a Valverde i els seus companys s'ha entregat a la comissaria de la Policia Local de Múrcia. Tal com ha avançat La Opinión de Murica, l'home ha confessat que era el responsable de l'accident viari, motiu pel qual ha estat detingut.