Estupor a Tenerife davant la notícia d'un noi de 15 anys que s'autolesionava en directe a través de X, l'antic Twitter, molts cops a petició dels seus seguidors, els qui l'animaven a fer-ho i li explicaven com s'havia de tallar "correctament". La situació es va destapar quan un amic de l'adolescent va trobar el seu compte i va contar el que passava als seus pares. Aquests es van posar en contacte immediatament amb els professors de l'institut, i des de la direcció es va informar la família del noi. Això va ser el novembre de l'any passat, i des de llavors que el menor està rebent assistència psicològica

Els pares, en assabentar-se del que feia el seu fill, van acudir al Defensor del Poble i a la Policia Nacional. Una de les primeres mesures que van prendre davant l'ocorregut va ser presentar una denúncia directament al personal de X; no obstant això, segons ha avançat el diari El Día, l'enllaç que els van facilitar en un primer moment mai va funcionar. També van denunciar la plataforma davant la policia espanyola per haver permès la publicació i difusió d'aquestes imatges. 

Eren els seguidors els qui animaven l'adolescent a autolesionar-se 

Segons han explicat des de l'Observatorio de Delitos Informáticos de Canarias (ODIC), la investigació que està en marxa ha revelat que el noi va començar a autolesionar-se i a compartir aquests vídeos al seu compte de X, però, amb el temps, van ser els mateixos seguidors els qui l'animaven a fer-se els talls per diferents parts del cos i li deixaven comentaris explicant com fer-los de manera, segons ells, "correcta". Des de l'ODIC s'han posat a disposició de la família del menor, i estan intentant que aquesta xarxa social adopti mesures per evitar aquests comportaments entre els usuaris. 

Segons el pare del menor, ho va començar a fer perquè tenia problemes d'ansietat, i d'aquesta manera "se sentia més integrat". L'adolescent està rebent ajuda psicològica per poder superar de manera sana aquestes emocions negatives.