Tanausú Pérez, desaparegut el passat 1 de desembre a Buenavista del Norte, Santa Cruz de Tenerife, ha aparegut mort aquest dimecres en una explotació agrícola a tocar del cementiri del mateix municipi. L'Equip Territorial de la Policia Judicial del Puerto de la Cruz estan investigant aquest cas, juntament amb els agents de l'Equip de Delictes contra les Persones de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Santa Cruz de Tenerife, i ja han detingut dos homes sospitosos d'haver assassinat en Tanausú; de moment, els agents treballen amb diverses hipòtesis i no deixen res sense considerar, tot i que la teoria predominant sembla ser una revenja per un tema de drogues

Després de trobar el cadàver, efectius del Laboratori de Criminalística de l'institut armat s'han desplaçat fins a l'escena per fer una primera inspecció ocular i elaborar l'informe fotogràfic de l'entorn on ha aparegut el cos. A hores d'ara s'estan esperant els resultats de l'autòpsia per determinar la causa exacta de la mort, encara que tot indica que ha estat de manera violenta. El jutjat de Primera Instància i Instrucció en funcions de guàrdia de la partida d'Icod de los Vinos s'ha fet càrrec de les diligències i ha decretat el secret de sumari. No han transcendit més detalls del grau d'implicació dels detinguts per aquest crim. 

Desaparegut en estranyes circumstàncies 

El Tanausú era natural de Buenavista del Norte, però feia uns anys que vivia en un altre municipi de l'illa, més al sud, a la petita localitat de La Camella. Els seus familiars van denunciar la seva desaparició el passat 1 de desembre, i van demanar en repetides ocasions la involucració de més efectius policials a la seva recerca. El seu cotxe, un Toyota Yaris, va aparèixer pocs dies després, abandonat prop de la zona del Monte del Agua, dins del parc rural de Teno. 

Les perquisicions dels investigadors de la Guàrdia Civil van concloure que el lloc més probable on trobar el cos del Tanausú era una petita horta, dins d'uns hivernacles prop del cementiri, i durant tota la nit de dimarts a dimecres la zona ha estat precintada. Finalment, aquesta matinada han trobat el cos, confirmant-se els pitjors pronòstics en aquest cas de desaparició.