Greu accident de trànsit aquest cap de setmana a Bangladesh. Un autobús s’ha precipitat des d’una alçada de 10 metres després que el conductor perdés el control del mateix a la localitat de Madaripur. Com a conseqüència, 17 persones han resultat mortes i altres 26 han patit ferides greus, en aquest accident ocorregut durant el matí d’aquest diumenge.

Fora de control i a gran velocitat  

El cap de la policia regional, Masud Alam, va informar els mitjans locals que l'autobús estava realitzant la seva ruta habitual entre les localitats de Khulna, d'on havia sortit a les quatre de la matinada, hora local, i Daca. Entorn de dos quarts de vuit del matí, per motius que s'estan investigant, el conductor va perdre el control de l'autobús. El vehicle va sortir de la via, caient per un precipici d'uns 10 metres, donant diverses voltes de campana. Després d'inspeccionar les restes del vehicle, que ha quedat pràcticament destrossat, la principal hipòtesi de la policia és que una de les rodes del bus es va punxar i, en anar a gran velocitat, el conductor no va poder mantenir el control, i es van estavellar.

Segons les autoritats locals, 14 persones van morir en l’acte. Els altres tres van poder ser evacuats pels serveis d’emergència encara amb vida, però tots van acabar morint de camí a l’hospital. Els 26 ferits durant l’incident van ser traslladats a dos hospitals de la zona, molts d’ells en estat crític.

L'autobús no disposava de permís

La investigació preliminar ha desvelat que aquest autobús en concret, operat per la companyia Emad Paribahan, no disposava de permís per a circular, però, així i tot, ho havia estat fent des de feia tres mesos. No obstant això, el conductor disposava d’un permís de ruta vàlid i també tenia els rebuts dels impostos de circulació. La Policia de Bangladesh està investigant tant les circumstàncies de l’accident com la companyia de l’autocar.

Desgraciadament, els accidents de trànsit mortals són molt comuns a aquest país del sud-est asiàtic. Segons les dades aportades per l'Associació del Benestar dels Passatgers de Bangladesh, només el darrer any han mort 9.951 persones a les carreteres del país.