Un autobús en què viatjaven 25 menors i dos adults ha patit un accident aquest dissabte quan circulava per l'autovia A-31, al seu pas pel terme municipal de La Gineta, a Albacete. Els fets han tingut lloc quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda i es desconeixen les causes del sinistre, que ara la Guàrdia Civil s'encarregarà d'investigar. Els primers indicis apunten a una possible rebentada de roda. Segons ha informat el Servei d'Emergències 112 de Castella - la Manxa, el vehicle circulava en direcció a Albacete quan ha perdut el control, ha creuat la mitjana i ha acabat bolcat i travessat en els dos carrils del sentit contrari, direcció a Madrid. Afortunadament, no ha arribat a impactar contra cap dels cotxes que circulaven en aquell moment per aquells carrils.

Cap dels menors ha resultat ferit de gravetat

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius dels bombers de la Roda, de manteniment de carreteres, tres UVI, dues ambulàncies i diverses patrulles de la Guàrdia Civil. Afortunadament, no ha calgut lamentar cap víctima mortal. Tots els ocupants de l'autobús han estat atesos al lloc dels fets. Vint persones no han requerit més atenció mèdica i només cinc han resultat ferides de consideració com per ser traslladades a l'Hospital d'Albacete. Es tracta de tres nois de 13 anys, i els dos adults, un home de 45 anys i un altre de 46. Aquest últim ha hagut de ser excarcerat pels bombers i és l'únic que està ferit de gravetat. 

Tots els menors, d'entre 12 i 15 anys, formen part dels equips cadet i infantil de l'Escola de Bàsquet d'Albacete i estaven tornant de Tarancón (Conca), on havien disputat els seus partits. Els seus pares, preocupats per la notícia, han anat ràpidament cap al punt del sinistre per estar amb ells i assegurar-se que es trobaven bé i no tenien cap ferida. Alguns d'ells, fins i tot, anaven darrere de l'autobús amb els seus vehicles particulars, ja que havien acompanyat l'equip en el seu desplaçament fora de casa. La via ha hagut de romandre tallada a la circulació en direcció a Madrid durant gairebé tres hores, fins que no s'ha pogut retirar l'autobús accidentat pocs minuts abans de les set de la tarda.