Claudia Cano, una jove de 28 anys va ser trobada morta a l’interior del cotxe del seu nòvio el passat diumenge. La Policia Local d'El Socorro, Colòmbia, va fer aquesta macabra troballa de manera fortuïta, ja que van detenir el jove en un control de trànsit perquè estava conduint a una velocitat molt per sobre de la permesa. El cadàver de la noia estava al copilot, amb una bretxa al cap que el seu nòvio assegurava es va fer després de llençar-se per la finestra del vehicle durant una discussió.

Segons el nòvio, va ser una mort accidental

En adonar-se que la jove era morta, els agents van qüestionar immediatament el seu nòvio. Aquest va explicar que s’havien enredat en una forta discussió mentre ell estava conduint, i que Claudia li va demanar que s’aturés perquè volia baixar del vehicle. Ell es va negar, i va ser en aquell moment quan, presumptament, la víctima es va llençar per la finestra del cotxe en moviment. A conseqüència de la caiguda es va fer una greu ferida al cap que segons va explicar el jove, i va confirmar més endavant l’autòpsia, li va provocar la mort.

La parella Claudia va assegurar als agents que va entrar en pànic quan es va adonar que era morta; va decidir que el millor era enterrar-la en un bosc perquè sabia que l’acusarien d’assassinat. Tot i que l’autòpsia no va revelar cap lesió més que la que va rebre al cap, la qual cosa desmentia la versió del jove segons la qual la noia es va llençar voluntàriament per la finestra, aquest va quedar en llibertat.

La família de la noia està convençuda que va ser un assassinat

Segons els familiars de la víctima, la parella havia començat a viure junta feia només un parell de mesos. No obstant això, un dia abans de la seva mort, Claudia va dir al seu nòvio que volia posar fi a la relació. Ell es va negar, i se la va emportar a la força del domicili. El pare de la jove està convençut que la seva filla ha estat assassinada, i que la nit que el van enxampar amb el cadàver de la jove conduïa a tanta velocitat per desfer-se al més aviat possible del cos. Els col·lectius La Regla Rota i Feminista Valle de Santiago donen suport als arguments de la família, i reclamen justícia per a Claudia Cano, qui “no va morir; la van matar”.