Aquest diumenge un vehicle ocupat per dos homes de 32 i 34 anys ha accelerat a tota velocitat en una multitud d'entre 150 i 200 persones a Bèlgica. A conseqüència de l'atropellament, han mort sis persones, entre les quals hi ha un nen petit, i altres 10 han quedat ferides de gravetat. Tot i que en un principi podria semblar un atemptat terrorista, aquesta hipòtesi està pràcticament descartada.

Segons les investigacions policials, els dos detinguts estaven tornant d'un pub quan han passat els fets i estan intentant esbrinar si es tracta d'un accident de trànsit o d'un crim intencionat.

Els fets han passat aquest diumenge de matinada, cap a les 5:00 a La Louvière, un municipi del sud de Bèlgica. Un grup de persones, seguint la tradició d'aquesta localitat, estaven preparant la rua de carnaval. Era un dia molt esperat, ja que per culpa de la covid, feia més de dos anys que no se celebrava.

Sis morts, 10 ferits de gravetat, 27 lleus i més de 70 afectats

L'espectacle havia de començar a les 11:00, però sis hores abans, per causes que encara s'estan investigant, un cotxe va accelerar a tota velocitat contra la multitud de persones que estaven preparant-ho tot. Això va provocar la mort de sis persones, que altres 10 quedessin ferides de gravetat, 27 lleus i més de 70 persones afectades.

Alguns testimonis expliquen que és un atropellament intencionat

Per si no fos poc, els presumptes homicides no es van aturar i, després de l'atropellament múltiple van continuar conduint uns 700 metres. Segons expliquen alguns testimonis que estaven al lloc dels fets, el cotxe va xocar contra la multitud de manera intencionada, uns fets que encara no han estat corroborats.

El fiscal Christian Henry ha donat més detalls i, segons diu ell mateix, els presumptes autors dels fets són dos veïns de La Louvière que havien passat la nit en un pub i, abans del brutal atropellament, una tercera persona havia abandonat el vehicle.

Atropello mortal Bélgica / Twitter sotiridi

Investiguen l'atropellament múltiple a Bèlgica com un homicidi, però encara no se sap si ha estat intencionat o accidental / Twitter sotiridi

"Els fets estan sent investigats com un homicidi"

"Els fets estan sent investigats com un homicidi, però caldrà esperar a veure com avança la investigació per saber si ha estat involuntari o intencionat", afegeix el fiscal, que també ha aprofitat l'ocasió per explicar que aquest dilluns se sabrà si els detinguts estaven conduint sota els efectes de les drogues o no.

La versió que dona l'alcalde és contrària a la investigació policial

Segons diu l'alcalde d'aquest municipi, els detinguts estaven fugint d'un control policial quan van xocar contra la multitud. No obstant això, les investigacions policials han desmentit aquesta teoria, explica el diari belga Le Soir. Caldrà esperar a saber com avança la investigació saber si es tracta d'un accident o d'un crim intencionat, ja que no es descarta cap hipòtesi.