Aquest diumenge de matinada hi ha hagut un atropellament mortal al sud de Bèlgica que ha acabat amb sis persones mortes, entre les quals hi ha un nen petit, 20 ferits greus i un total de 70 persones afectades. Hi ha dos detinguts pels fets: són dos homes de 34 i 32 anys i descarten que es tracti d'un atemptat terrorista.  Estan investigant quines han estat les causes de l'atropellament, ja que la versió que dona l'alcalde de La Louvière, el municipi on han passat els fets, és diferent del que expliquen fonts policials.

Tot ha començat aquest diumenge a les festes de carnaval de La Louvière, cap a les 5:00, quan diverses persones es trobaven al carrer preparant tot per la rua, que havia de començar al cap de sis hores, a les 11:00 del matí.

Atropello mortal Bélgica / Twitter sotiridi

Descarten que l'atropellament mortal de Bèlgica hagi estat un atemptat terrorista: els detinguts són dos homes de 32 i 34 anys i es desconeixen les causes del tràgic succés, que està sent investigat / Twitter sotiridi

Sis morts, 27 ferits greus i més de 70 persones afectades

Per causes que encara s'estan investigant, el conductor i l'ocupant d'un vehicle han envestit la multitu, provocant sis morts, 27 ferits greus i més de 70 persones afectades. Segons expliquen els testimonis, el cotxe ha entrat a tota velocitat atropellant als ciutadans que en aquell moment es trobaven al carrer.

Dos detinguts per delictes d'homicidi imprudent: són veïns de La Louvière

Els presumptes autors dels fets, que han intentat fugir després de l'atropellament, han quedat detinguts per diversos delictes d'homicidi imprudent. Es tracta de dos veïns del municipi dels quals, de moment, no ha transcendit la seva identitat.

Descarten que sigui un atemptat terrorista

Tot i que el modus operandi d'aquest atropellament mortal podria fer pensar que es tracta d'un atemptat terrorista, des de les autoritats belgues han explicat que, de moment, descarten que es tracti d'un atemptat, encara que totes les línies d'investigació estan obertes.

La versió de l'alcalde i la dels policies és diferent: es desconeixen les causes de l'atropellament

Els dos detinguts no tenen antecedents per fets similars i es desconeixen les causes que haurien motivat el succés. Jacques Gobert, l'alcalde del municipi, en un primer moment ha explicat que els dos arrestats estaven intentant fugir d'un control policial i que aquest hauria estat el motiu de l'atropellament. No obstant això, aquesta versió ha estat desmentida per fonts policials, segons expliquen diversos diaris belgues com Le Soir i Nieuwsblad.