Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos homes, de 34 i 51 anys, després que un d'ells atropellés dos ciclistes i intentessin enganyar els policies que van anar fins al lloc de l'accident fent-los creure que el conductor era una altra persona. Els fets van tenir lloc el passat dimarts, 12 de març, cap a un quart de nou del matí quan, en una pista asfaltada de Cabanes, a l'Alt Empordà, el conductor d'una furgoneta no va respectar la prioritat de pas en una cruïlla amb poca visibilitat, i va atropellar els dos ciclistes.

En arribar al lloc de l'accident, els agents dels Mossos van auxiliar a les dues víctimes, que van haver de ser traslladades a l'hospital de Figueres amb ferides de diversa consideració perquè rebessin atenció mèdica. De fet, un dels ciclistes va requerir que li practiquessin una intervenció quirúrgica. Per la seva banda, al mateix lloc de l'accident, els policies també hi van trobar dos homes, un dels quals es va identificar com el propietari de la furgoneta i va assegurar que en el moment de l'atropellament era ell qui la conduïa.

Van intentar enganyar els Mossos obre qui era el conductor

Agents dels Mossos d'Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona (ART) van començar una investigació per esclarir les circumstàncies de l'accident i van acabar esbrinant que el que havia explicat el propietari de la furgoneta al mateix lloc dels fets era mentida. Els investigadors van acabar descobrint que en realitat la persona que anava al volant i que va atropellar als dos ciclistes era l'altre home. De fet, el propietari ni tan sols estava al lloc en el moment de l'atropellament i va arribar posteriorment per muntar una estratègia perquè no acabessin denunciant el veritable conductor. Per aquest motiu, tots dos van acabar denunciats, el propietari acusat d'un delicte d'encobriment i el conductor real per un delicte de lesions. Els dos denunciats, que no comptaven amb antecedents policials, hauran de presentar-se davant del jutjat de guàrdia de Figueres quan siguin requerits.