Un guàrdia de seguretat xinès identificat com a Li s'ha pogut escapar d'un segrest de sis mesos presumptament per part d'una màfia cambodjana que el va enganyar per viatjar al país amb una falsa oferta de feina. Després de negar-se a col·laborar-hi es va convertir en el que ell denomina "esclau de sang", veient-se sotmès a l'extracció excessiva de sang per vendre-la al mercat negre. Les condicions que ha patit li han causat nombroses seqüeles de què ara es recupera a l'hospital.

Les atrocitats del segrest de Li, l'"esclau de sang"

El jove Li, identificat així pel seu cognom, de 31 anys, va estar captiu des d'estiu de l'any passat i li van arribar a extreure gairebé 800 mil·lilitres de sang al mes durant els sis mesos per després vendre-la a compradors privats al mercat negre online. Normalment, una donació ronda els 470 mil·lilitres, més o menys un 8% del volum total de sang d'un adult, gairebé la meitat del que li treien la víctima.

Sagni bosses|borses donar / PxFuel

Durant sis mesos li van treure el doble de sang del màxim que es recomana des de fonts institucionals / PxFuel

A conseqüència de l'extracció massiva de sang, en Li, que va aconseguir escapar-se de la màfia a començaments de febrer després d'una badada, ha patit fallades a diversos òrgans i els seus braços estan coberts d'hematomes per les punxades de les agulles. De fet, després de diversos mesos, les venes dels braços van deixar de proporcionar prou sang, per la qual cosa van arribar a punxar-lo al cap. Segons el mitjà Beijing Youth Daily, l'home va caure en una xarxa de tràfic d'humans el juny de l'any passat, quan va anar a la regió sud-oest xinesa de Guangxi per una falsa oferta de feina com a porter en una discoteca.

Sis mesos captiu a Cambodja traient-lo sagni per al mercat negre

Tal com ha explicat ell mateix, va ser portat de contraban des d'allà a la ciutat de la costa cambodjana de Sihanoukville per una màfia que el va vendre per uns 16.000 euros a una altra banda que el va obligar a treballar en diverses trames de frau com a teleoperador. Quan es va negar a seguir amb això i a pagar un rescat, al setembre, els segrestadors van començar a treure-li sang de forma extrema. I encara que es recomana com a màxim una extracció cada 56 dies, a Li se li treia cada mes.

Ell mateix es qualificava en entrevistes als mitjans locals com un "esclau de sang". A més, detalla que els capturadors el van amenaçar de vendre'l a traficants d'òrgans si no es deixava treure sang. També assegurava que al costat d'ell hi havia més persones segrestades per la seva sang, que a més eren maltractades amb xocs elèctrics. Tanmateix, ell va ser un dels més torturats perquè el seu tipus de sang és O, el més universal, per la qual cosa hi havia més demanda, relata el South China Morning Post.

La ciutat de Sihanoukville ha vist en els últims anys un augment de la inversió i la immigració xineses, degut principalment al negoci dels casinos, que està prohibit a la Xina. De fet, les operacions il·legals de jocs d'atzar online dirigides al mercat xinès continental solen dur-se a terme en territoris d'ultramar com Cambodja o les Filipines, on les restriccions són menys estrictes.