Aquest dilluns al vespre, els serveis d'emergències van rebre una alerta que avisava sobre un incendi declarat en un habitatge de Lleida, en concret, al carrer Maria Montessori. En arribar els Bombers de la Generalitat, que s'havien desplaçat amb sis dotacions, es van trobar amb el propietari del pis atrinxerat a la terrassa; segons tots els indicis, havia estat ell el qui havia calat foc a casa seva, per motius que a hores d'ara estan sota investigació. Davant aquesta situació es va sol·licitar la intervenció dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida. 

Les patrulles van arribar poc després de les set. Els agents van reconèixer immediatament l'home, a qui diumenge ja van haver d'atendre perquè s'havia posat violent amb la família, segons ha avançat el diari Segre. L'home no mostrava signes de voler fer cas a les indicacions de la policia, que va col·locar una escala per ajudar-lo a baixar des de la terrassa. L'individu es va negar en un primer moment, tot i que va acabar baixant, però armat amb un bat de beisbol que va fer servir per atacar els Mossos. 

Ataca els agents i acaba a l'hospital 

Tan bon punt va baixar de l'escala, es va dirigir cap als agents amb la intenció de colpejar-los amb el bat. Els Mossos d'Esquadra van haver de defensar-se de l'home, que s'havia posat molt violent, i van haver de reduir-lo a la força entre diversos agents. L'incident també va activar una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els sanitaris van tractar-lo in situ abans d'evacuar-lo a l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida; segons les primeres informacions, l'home tenia les facultats mentals alterades, i a hores d'ara continua ingressat en observació. 

Per la seva part, els Bombers van treballar a apagar l'incendi que havia provocat el mateix propietari, mentre la Guàrdia Urbana gestionava el trànsit dels voltants, amb el carrer tallat tant per als cotxes com per als vianants. Cap a les nou, el foc ja estava completament extingit.