Un home amb una arma de foc porta atrinxerat a casa seva, a la pedania murciana de Cañada Hermosa, des d'aquest divendres a les sis de la tarda. L'individu es va tancar amb la germana d'ostatge. Aquest dissabte, cap a les 10.30 hores, la dona ha pogut ser alliberada després de produir-se un tiroteig a la zona. La segrestada presentava ferides lleus després d'enfrontar-se al seu germà aquest dijous i, després de ser atesa a l'ambulància, ha estat traslladada a un hospital de Múrcia per a un examen mèdic més complet.

S'atrinxera a casa i segresta la seva germana

Els veïns van donar la veu d'alarma dijous a la tarda quan van sentir diversos trets. Agents de la Policia Nacional es van desplegar al voltant de l'habitatge, van acordonar la zona, van començar a desviar els cotxes i van demanar als veïns que no sortissin al carrer ni s'acostessin a les finestres. A l'operatiu hi participen els GEO i un negociador intenta dissuadir el segrestador, que amenaça de matar la seva família.

Segons han apuntat alguns testimonis, l'origen del segrest es trobaria en un conflicte per la custòdia d'un menor. Els policies han intentat esgotar la via psicològica amb el negociador abans de fer qualsevol altra operació que pogués provocar una reacció inesperada del segrestador i posar en risc la seva germana. Tot i això, veient que les negociacions estaven resultant infructuoses per evitar el risc vital per a l'ostatge, s'ha decidit intervenir i entrar a l'habitatge. El segrestador els ha rebut a trets i els policies li han tornat, iniciant un tiroteig en què ha resultat ferit un policia. De moment, les negociacions amb el segrestador continuen i apunten que “pot passar qualsevol cosa”.

 

Els veïns del voltant, confinats a casa seva

Com que el segrestador va armat i podria tenir algun problema mental, els agents de la Policia Nacional han demanat a tots els veïns que no surtin de casa i no s’acostin a les portes o finestres. Es tracta d’una zona, al voltant del carrer Major, en què hi ha altres cases amb jardins i horts. Aquest dissabte al matí s’ha permès sortir un moment a alguns veïns per donar menjar als seus animals. Majoritàriament, els habitatges ubicats són segones residències i només dues estan habitades regularment, encara que hi havia gent per passar el cap de setmana de Nadal. Als qui tenien aquesta intenció i encara no havien arribat, se’ls va advertir que no ho fessin quan es va produir l’atrinxerament d’un home armat.