Un jove espera a la porta de l'ascensor i atraca violentament a una dona a Barcelona. Els fets, segons ha avançat La Vanguardia, van succeir el passat 5 d'octubre a un portal d'un edifici del carrer Balmes. La víctima va ser sorpresa, empesa i tirada al terra. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al presumpte autor del robatori, que té una quinzena d'antecedents policials per delictes similars a aquest a la ciutat comtal.

Dues vèrtebres fracturades

La dona va caure al terra del portal, molt a prop de les escales de pujada als pisos, després de ser empesa amb força i es va fracturar dues vèrtebres. La policia catalana acusa al presumpte lladre d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i lesions greus per les accions que, a més, van quedar enregistrades a les càmeres de videovigilancia. 

L'individu, que es va situar estratègicament al costat de l'ascensor a la espera de la seva pròxima víctima, portava una mascareta quirúrgica amb la qual intentava tapar-se la cara per a què després la dona no el pogués identificar després del robatori, en el reconeixement policial. Ella, abans de ser agredida, va saludar amb educació al jove pocs segons abans de ser empesa i caure d'esquenes al terra.

Identificat per les càmeres de seguretat

Els Mossos d'Esquadra, arran d'aquests fets, van visualitzar les càmeres de seguretat del portal de l'edifici. Els agents van seguir diverses setmanes els moviments de l'agressor, fins que va ser detingut aquest dilluns, 24 d'octubre. 

El jove està arrestat i s'espera que en les pròximes hores passi a disposició judicial. El magistrat corresponent, pels antecedents policials i la virulència de les imatges, determinarà si queda en llibertat, molt probablement amb càrrecs, o si ingressa a presó.