Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un veí de Xerta (Baix Ebre) després que aquest atraqués un banc del poble. L'arrestat només va emportar-se els diners que portaven a sobre els treballadors de la sucursal, i amb aquest botí va dirigir-se a un bar del poble per a esmorzar, on va ser enxampat per la policia només un parell d'hores d'haver comès el robatori.

Robatori amb violència

El presumpte atracador, de 57 anys, va dirigir-se a la sucursal de CaixaBank de Xerta, ubicada a l'avinguda Terres de l'Ebre número 21. Eren al voltant de les nou del matí, i l'home va entrar a les oficines, armat amb una pistola, que la policia catalana està investigant si era real o simulada, i va amenaçar els empleats amb molta violència. Aquests es van resistir i van impedir que el lladre accedís a les caixes fortes. Veient que no podria fer-se amb el botí, va obligar els treballadors a buidar les seves carteres, emportant-se els diners que duien a sobre.

Després de cometre els fets, l’home va fugir del lloc abans que poguessin arribar els Mossos d’Esquadra. No va marxar molt lluny, però, ja que va decidir aturar-se per esmorzar en un bar proper del mateix poble. Va ser allí on els agents de la policia catalana el van trobar després de només dues hores de recerca.

Els agents van detenir l’acusat in situ, i el van traslladar a comissaria per a interrogar-lo. Poc després va quedar a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa. Per la seva part, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec del cas, i la investigació continua oberta.

Intent de robatori a la Universitat de Barcelona

El passat divendres 17 de març, un agent dels Mossos fora de servei detenia un lladre que va enxampar amb les mans al plat mentre intentava robar un parell d’ordinadors portàtils d’una aula de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. L’agent en qüestió estava impartint classes a la universitat quan va adonar-se que en una de les aules, buida en aquell moment per la pausa entre assignatures, un alumne estava retenint un home que havia intentat endur-se dos ordinadors. El lladre va quedar detingut i posat en llibertat amb càrrecs.