Els passatgers i tripulants d’un avió que anava de Gran Canària a Manchester aquest dijous al vespre segur que no oblidaran el vol que van viure. El pilot va haver de demanar aterrar d’urgència a l’aeroport de Loiu, a Bilbao, per un sorprenent motiu: no funcionaven els banys. Això va passar en el vol LS782 de la companyia britànica Jet2. Poc després d’enlairar-se, els lavabos s’havien espatllat i la gent no podia anar a fer les seves necessitats fisiològiques.

Els passatgers van estar dues hores sense poder anar al bany de l’avió

Veient que ja feia dues hores que tenien el problema i encara quedava la meitat de camí, el pilot de l'Airbus 321 va sol·licitar fer un aterratge d’urgència a Bilbao, que és diferent d'un aterratge d’emergència. La intenció era que els passatgers poguessin sortir per anar als serveis de l’aeroport perquè la tensió començava a ser insostenible. Finalment, però, es van quedar dins l’aeronau a l’espera que es resolgués l'inconvenient.

Els tècnics van aconseguir descobrir quin era el motiu pel qual no funcionaven els banys i van procedir a buidar els contenidors d’aigües residuals, emmagatzemades als dipòsits de l’avió. L’operació va durar gairebé una hora. Un cop arreglat el problema, l’Airbus va reprendre el seu vol cap a Manchester amb els passatgers podent fer les seves necessitats i sense cap altre contratemps durant el seu camí cap a Anglaterra.

L’incident va deixar sorpresos als usuaris de xarxes especialitzats en navegació àrea, que no entenien per què un vol que havia d’anar a Manchester començava a descendir quan creuava el País Basc i aterrava a l’aeroport de Bilbao. Un cop es va saber que el pilot havia demanat aterrar d’urgència l’Airbus perquè no funcionaven els lavabos i els passatgers no podien fer les seves necessitats, aquests mateixos usuaris van començar a deixar missatges rient-se de la situació.