Un avió de l’aerolínia Vueling que s’havia enlairat de l’aeroport del Prat ha hagut de tornar cap a Barcelona i aterrar d’emergència per un problema tècnic. L’aeronau, un Airbus A320-214 que havia de volar fins a Birmingham, feia més d’una hora que havia sortit de la capital catalana i ja havia travessat la frontera francesa, quan ha hagut de girar cua sobrevolant Tolosa perquè tenia el vidre frontal del parabrisa esquerdat i suposava un perill per a la tripulació i els passatgers.

En lloc d’aterrar en territori francès, el pilot ha decidit reduir l’altura i tornar cap a Barcelona, el seu punt d’origen, segons han informat els controladors aeris a través del seu compte de Twitter. En arribar a l’aeroport del Prat, a l’avió se li ha donat màxima prioritat per aterrar. La maniobra ha provocat un gran rebombori en els passatgers i en els treballadors aeroportuaris. Els controladors han destacat la feina feta i el treball en equip de tots.

aterratge barcelona flightradar
L'avió ha hagut de tornar a Barcelona per a fer un aterratge d'emergència quan ja sobrevolava l'espai aeri francès. / Foto: Flightradar

Els passatgers han agafat un altre avió per anar cap a Birmingham

A la pista s’havia activat un dispositiu d’emergències per si fos necessari, però finalment no ha hagut d’intervenir i l'avió ha aterrat sense incidències. Mentre l’aeronau s’ha quedat a l’aeroport català per poder ser reparat, els passatgers han agafat un altre avió, que no feia gaire havia arribat procedent de Tenerife, per reprendre el seu vol cap a Birmingham, amb més de quatre hores de retard.

Els fets han generat una enorme expectació entre la gent que hi havia a l’aeroport del Prat en aquells moments, però també entre els experts i aficionats al món dels avions que s’havien assabentat del que havia passat. A l'aplicació de seguiment de vols Flightradar, el vol s’ha seguit amb molt interès i gairebé 7.000 persones de forma simultània estaven consultant els seus moviments.