L'Abdellah és el jove de 28 anys que va causar l'atropellament mortal de Torre-Pacheco (Múrcia). El cas està sent investigat com un atac terrorista i l'home va deixar una carta de comiat després dels fets dient que cometria un atemptat.

Abdellah Gmara 

Abdellah Gmara va néixer al Marroc i quan tenia 13 anys va arribar a Espanya i va estar vivint en un centre de menors no acompanyats a València. Més tard, es va mudar a Torre-Pacheco i es va posar a treballar al camp. L'any passat li van concedir la nacionalitat espanyola després de viure més de 15 anys al país i no tenir cap antecedent penal i mesos més tard, es va mudar en un dúplex compartit al carrer Colibrí, on convivia amb el seu propietari. 

Segons les declaracions del company de pis de l'Abdellah a ElEspañol, el presumpte jihadista va començar a resar 15 dies abans de l'atropellament, un fet poc habitual en ell: "L'Abdellah no anava a la mesquita ni parlava de l'Alcorà, era una persona que a vegades resava i a vegades no, però 15 dies abans de l'atropellament de Roldán em va preguntar si tenia una catifa i va començar a resar diàriament".

L'home ha aprofitat l'ocasió per explicar que l'Abdellah era una persona molt solitària i que el temps que passava a casa, gairebé sempre estava tancat a l'habitació. A més, el seu germà ha explicat que la mateixa setmana de l'atropellament mortal li va dir que hi havia gent que el volia matar, però no li va entrar en més detalls, ja que era una persona de poques paraules.

Va enganyar un amic perquè li deixés el cotxe

El dia dels fets, el divendres, el company de pis de l'Abdellah el va sentir resar i, després, va anar a buscar un cotxe d'un amic, a qui va enganyar perquè li deixés el cotxe: li va dir que havia d'anar a l'hospital, però era mentida: al cap de 8 hores va fer servir el cotxe del seu amic per l'atropellament mortal del restaurant de la pedania murciana de Roldán. 

Una carta de comiat dient que cometria un atemptat

Quan els policies es van dirigir fins al lloc dels fets van veure que hi havia dues víctimes mortals: el conductor del vehicle i un client del bar. Per si no fos poc, van veure que l'Abdellah tenia un ganivet clavat i l'autòpsia va determinar que se'l va clavar ell mateix abans de l'atropellament. Però la cosa no acaba aquí: a l'interior del vehicle hi havia una carta de comiat on explicava que cometria un atemptat.  La Guàrdia Civil que investiga el cas explica que "conté al·lusions inconnexes a Allah, referències il·lògiques a la violència i es presenta com una víctima del sistema", explica La Verdad.

L'Audiència Nacional ho investiga com un atemptat terrorista

Els policies treballen amb dues hipòtesis: o que s'ha radicalitzat i que es tracta d'un atemptat terrorista o bé que té algun tipus de problema mental. Sigui com sigui, la investigació està oberta i en mans de l'Audiència Nacional, que ho investiga com un presumpte cas d'atemptat terrorista i el cas es troba sota secret de sumari.