Conreu de marihuana amb afectacions també a la natura. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana amb 5.500 plantes a la zona coneguda com el Tossal de la Baltasana, al Baix Camp.

Aquesta zona boscosa forma part de l'Espai d'Interès Natural de les Muntanyes de Prades (PEIN) i els responsables de la droga havien talat una gran quantitat d'arbres per aconseguir que la llum arribés bé a les plantes. Després de diversos avisos per part de veïns de la zona, els agents van localitzar quatre bancals amb dos pisos cadascun on hi havia plantes d'entre 1 i 1,5 metres.

Un dels jardiners va atacar els policies amb xurrac

En el moment que els agents van entrar a la plantació per fer comprovacions i desmantellar-la, van observar un individu que cuidava les plantes. Llavors, quan es van adreçar cap a ell, l'home va començar a córrer cap als agents cridant amb un xurrac i va intentar agredir-los. Els Mossos van poder reduir-lo i detenir-lo. Es tracta d'un home de 55 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut.

Els darrers dies s'han viscut diversos moments de tensió en entrades dels Mossos en plantacions arreu de Catalunya, com fa poques setmanes, que un sergent dels Mossos va resultar ferit per arma de foc per una trampa que hi havia en una plantació a Alcoletge, al Segrià.

Marihuana Prades

Imatge de la zona on es van trobar els arbres del PEIN talats, a la zona del Tossal de la Baltasana / CME

No només van talar arbres del PEIN, els narcos també s'havien connectat fraudulentament a la bassa d'aigua municipal que abasteix la població de Prades, mitjançant un sistema de canonades.

A la zona els Mossos també van trobar una tenda de campanya i una bassa feta de forma artesanal de la qual sortien els diferents tubs de rec per a la plantació. Quan es va assegurar la zona, es va rebre autorització judicial per extreure les mostres de la plantació i destruir la resta de plantes, en total prop de 5.500.

Robaven aigua de la bassa municipal de Prades

Durant la inspecció a la instal·lació van localitzar la canonada que subministrava l'aigua a la bassa que s'havia construït al lloc. Resseguint-la durant més d'un quilòmetre van arribar fins a la bassa municipal d'aigua de Prades on havien instal·lat un generador i una bomba d'aigua. D'aquesta manera, els traficants derivaven part de l'aigua de la bassa municipal per regar la seva plantació, segons fonts policials.

Marihuana Prades

Hi havia més de 5.500 plantes en aquesta zona de les muntanyes de Prades / CME

El detingut, a presó

El presumpte responsable de la plantació, un home de 55 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, va ser detingut com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues, atemptat contra els agents de l'autoritat i defraudació d'aigua. Va passar diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus i va ingressar a presó.

Cada cop més violència a les plantacions de marihuana

Hi ha una xifra que preocupa als Mossos d'Esquadra que s'encarreguen de la guerra contra la marihuana. Per culpa de la creixent violència que s'ha detectat entre les organitzacions criminals instal·lades a Catalunya dedicades al conreu i tràfic de marihuanacada any es registren tres homicidis relacionats amb aquesta droga

Aquest fet, per evitar mals majors, ha fet canviar la manera com els Mossos d'Esquadra assalten les plantacions per detenir els responsables de les bandes de narcotràfic, segons ha pogut saber, de fonts policials, ElCaso.cat. Si abans es dissenyaven operatius més discrets, on els agents d'intervenció -ARRO, Brimo o el GEI- tiraven a terra la porta d'entrada per després assegurar la plantació, normalment en naus i pisos grans no habitats, ara han redissenyat l'operativa per fer-se notar abans d'entrar. L'objectiu és que els narcos no rebin als policies a trets.