Els Mossos d'Esquadra han identificat i investigat aquest dijous un home i una dona pels presumptes atacs xenòfobs a una menor de 13 anys al metro de Barcelona el passat 14 de setembre.

"Mora de merda" i que tornés al seu país

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, la policia catalana ha explicat que han denunciat els investigats per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques i per tracte degradant i vexatori.

El 17 de setembre la policia va obrir una investigació per trobar els presumptes autors dels fets a la parada de Bac de Roda del metro de Barcelona.

Els fets van ocórrer al voltant de les 16.30 hores, quan un home i una dona van entrar al comboi en el qual viatjava la menor i la dona "va començar a llançar insults xenòfobs". Diversos usuaris van defensar la presumpta víctima i la dona també els va increpar.

Metre|Metro El Carmel Barcelona / ACC84 Metre|Metro i Trens

Metro El Carmel Barcelona recurs / Arxiu

La família de la nena va denunciar els fets divendres passat. Segons va avançar ElCaso.cat, un noi va denunciar a través de les xarxes socials que la seva germana va ser víctima d'un "episodi de racisme i islamofòbia al metro de Barcelona" a l'estació de Bac de Roda. La jove va patir "insults i assetjament" per la seva ètnia.

El jove va relatar que la seva germana tornava a casa en un vagó de la línia L2 (Lila) i parlava per telèfon. Això va ser el detonador perquè l'agressora, en un exercici d'intolerància greu, increpés la noia. El va criticar per anar vestida amb un mocador i després la va insultar: "Mora de merda" i que tornés al seu país.

Quan la jove va baixar del vagó, a la parada del Clot, la dona va fer l'intent de seguir-la i el seu marit va fer un comentari relacionant el fet de ser musulmà amb el terrorisme i la delinqüència.

En el seu moment, tant TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) com els Mossos d'Esquadra van contestar el 'tuit' d'Ahmed donant suport a la víctima i a la família i demanant si la jove podia posar-se en contacte amb ells per poder aclarir les circumstàncies dels fets i procedir a la identificació dels agressors.

Accident laboral mortal a Lleida: un treballador cau de 15 metres

Un home de 53 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de Vilanova de Bellpuig (Lleida), ha mort aquest dijous en caure des d'una altura de 15 metres en cedir una claraboia en una empresa hortofructícola de Golmés, en la qual treballava amb un grup d'operaris instal·lant plaques solars.

Al lloc de l'accident s'han traslladat tres patrulles de Mossos d'Esquadra, una de Bombers de la Generalitat i treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han intentat reanimar el treballador sense èxit, ha informat la policia catalana en un comunicat.