Els banyistes d'una platja d'Alfàs del Pi, al País Valencià, encara se sorprenen davant l'insòlit moment que van presenciar ahir en el que havia de ser una jornada estiuenca normal. Un porc senglar va aparèixer del no-res des del mar i, en sortir de l'aigua, va dirigir-se decididament als banyistes per a atacar-los. Com a conseqüència, una dona de 67 anys va resultar ferida, i va haver de ser atesa pels serveis d'emergències. L'animal, després d'atacar-la, va fugir per la platja davant la mirada sorpresa de la resta de banyistes. 

Els fets van tenir lloc a la platja Racó d'Albir, una zona molt freqüentada pels turistes. Tal com han relatat els socorristes que aquell dia feien guàrdia a l'Agència EFE, dues embarcacions petites van avisar-los que havien observat de lluny com un animal certament gran s'apropava cada vegada més a la costa. Els socorristes van alertar els banyistes de la presència d'aquell animal, que va resultar ser un porc senglar, per tal que tothom prengués precaucions i sortís de l'aigua. 

Una ferida d'entre 1 i 1,5 centímetres de profunditat

L'animal, en sortir de l'aigua, es va dirigir directament a una dona de 67 anys, originària de Cuenca, que en aquell moment estava remullant-se els peus, aliena al perill que se li apropava. El porc senglar, molt decididament, va sorprendre la dona mossegant-la i fent-li una ferida d'entre un i un centímetre i mig de profunditat. A continuació, l'animal va fugir, mentre la resta de banyistes observaven la insòlita escena que acabaven de presenciar.

Jabali Ataca Playa Valencia
Moments després que el porc senglar sortís nedant del mar i ataqués la turista mossegant-la a la cama / Twitter

El moment de la fugida va quedar gravat en un vídeo que s'ha fet viral i que ha provocat desenes de reaccions a les xarxes socials, on molts usuaris han mostrat la seva incredulitat davant aquests fets. 

Vídeo del moment en què el porc senglar, després d'atacar la seva víctima amb una mossegada, fuig corrent per la platja sota la insòlita mirada de la resta de banyistes / Twitter

El porc senglar va aconseguir sortir de la platja i va ser localitzat en un càmping proper a la zona, situat al poble d'Altea. Allà no va causar danys materials ni tampoc va ferir ningú, però en tractar-se d'un lloc amb una alta afluència de nens i gent gran, que van posar-se nerviosos amb la presència de l'animal, es va avisar a les autoritats, que finalment van abatre'l

La dona atacada, fora de perill

Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'atac perpetrat per l'animal i van desplaçar-se fins a la platja, on van atendre la víctima. Realitzades les primeres cures, van traslladar la dona, que ja patia de mobilitat reduïda a causa d'una recent operació de genoll, a un centre mèdic del poble per tal que asseguressin el seu estat de salut i acabessin de curar la ferida. La dona, que es troba fora de perill, ha admès que, després de l'ensurt, s'ha pres la situació "a broma".