"M'acaben d'agredir per ser maricón a la Plaça Espanya de Barcelona", ha explicat a les xarxes socials. El noi ha relatat que anava amb una amiga cap a casa i van passar uns joves i li van donar un cop de puny a la cara. Poc després, els assaltants, van fugir en patinet i, pel que sembla, no va poder identificar el presumpte agressor. L'atac homòfob va produir-se aquest dissabte cap a dos quarts de nou de la nit a aquesta cèntrica plaça barcelonina i els fets han estat denunciats aquest dilluns davant dels Mossos d'Esquadra, que ja han obert una investigació al respecte.

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha lamentat i condemnat l'agressió patida pel jove i s'han posat a la seva disposició. El noi, ha agraït el suport tant d'ells com de la resta d'usuaris. A més, ha continuat relatant els fets i ha sentenciat: "Estic bé, però furiós. Ara que em neguin que l'homofòbia no és real. M'ha pegat un covard per ser maricón i punt. No sé si puc denunciar perquè no tinc res del xaval. Si sabeu com puc procedir al respecte, us ho agraeixo a tots". La policia catalana continua les seves indagacions, després que el noi denunciés els fets a comissaria aquest dilluns.

Agressions LGTBI-fòbiques a Barcelona

Amb aquesta, i segons comptabilitza l'Observatori Contra l'Homofòbia, ja en són 55 les incidències per LGTBI-fòbia des de l'1 de gener de 2023 a la ciutat de Barcelona. L'organització que dona suport a les víctimes i fa un escrutini d'aquest tipus de successos a la capital catalana ja va alertar l'any passat que hi havia una tendència creixent en aquest tipus de delictes. A Barcelona, a setembre de 2022, es produïen el 44,4% del total d'agressions LGTBI-fòbiques de Catalunya, seguida de Girona, la segona amb més casos.