Nou atac homòfob a Barcelona. L'actor Roberto G. Alonso, protagonista de l'espectacle Jo, travesti, ha estat agredit quan anava pel carrer i es dirigia a la roda de premsa de presentació de la temporada de l'obra de la Fundació Joan Brossa - Centre de les Arts Lliures, aquest dijous. Segons ha denunciat el director teatral Josep Maria Miró a X (antiga xarxa social anomenada Twitter), una persona "l'ha insultat, l'ha estirat dels cabells i l'ha tirat al terra clavant-li cops de puny i de peu i mentre li deia maricón i l'insultava". Tot i això, tal com ha especificat, només han estat cops i rascades, res de gravetat, a diferència del que va patir el mateix Alonso anteriorment.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació al respecte, en tenir coneixement de l'agressió ocorreguda aquest dijous a la capital catalana. Alonso ha anat a un Centre d'Atenció Primària (CAP) proper i més tard a comissaria per denunciar els fets. El director teatral ha afegit al missatge que "hi ha imatges de l'individu i esperem que el localitzin". Ara només caldria la identificació policial i posterior localització i arrest. Però l'actor de Jo, travesti no és la primera vegada que pateix una agressió homòfoba pels carrers de Barcelona, el van assaltar fa una dècada i, en aquella ocasió, com ha recordat Miró va ser "més violenta". 

"Hi ha gent que creu que no fa falta el dia de l'orgull"

"El 2023 hi ha gent que creu que no fa falta el dia de l'orgull, continuar fent pedagogia o impulsar mesures polítiques per protegir la comunitat LGTBI", ha asseverat Miró al seu missatge a X citat pels Mossos. "Sí que calen perquè hi ha qui els molesta i no accepten la diferència i l’agredeixen. Hi ha desconeguts, energúmens, que es van perdre en algun punt de l’evolució humana, social, cívica i ètica, que es creuen amb el dret de fotre una hòstia a plena llum del dia simplement perquè no els agrada algú, un gest o com va vestit", ha conclòs el director teatral.