Un home de 52 anys, natural de Granada, ha aparegut mort i envoltat de sang al centre d'Antequera (Màlaga). Era una persona sense sostre que vivia a la zona i dormia entre cartrons a les rodalies de la plaça Fernández-Viagas de la localitat. La Policia Nacional ha iniciat aquest dilluns una investigació arran de la troballa del cadàver al mig del carrer amb signes de violència i un evident cop al cap. Per això, els agents han detingut poc després del migdia dos joves de 19 anys, de nacionalitat espanyola, com investigats per la seva presumpta relació amb el succés que, a l'espera de l'autòpsia, tot apunta a que es tractaria d'un crim. Tanmateix, no es descarta el decés accidental.

Trobat envoltat per un riu de sang i amb cops al cap

La Policia Nacional, mentre es realitza l'autòpsia, continua amb les seves perquisicions. Espera poder analitzar les càmeres de vigilància i seguretat dels comerços i portals de la zona per tal d'esclarir si l'home en el moment de morir era sol o amb algú més. També si va estar amb altres persones aquella nit o matinada. Aquesta investigació juntament amb les proves que pugui revelar el cadàver són claus per determinar les causes de la mort i si el cop al cap va ser accidental o una tercera persona el va atacar brutalment provocant-li la mort.

Aquest matí, després que el trobessin envoltat per un riu de sang i inconscient, es van desplaçar en un primer moment fins al lloc, a la plaça Fernández-Viagas d'Antequera, diversos agents de la Policia Local del municipi. Tot i que més tard la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació i ha començat a recaptar proves de l'escenari del possible crim. Diverses persones acostumaven a estar amb la víctima pel centre de la localitat o altres espais, per la qual cosa els investigadors van intentar localitzar en un principi a tots aquells que podrien haver tingut contacte directe o indirecte amb ell.

L'home mort va viatjar des de Granada cercant una reinserció social

Segons ha apuntat Diario Sur, l'home de 52 anys, originari de Granada, va viatjar a Antequera cercant una reinserció social després de diversos problemes que havia tingut prèviament amb la justícia. Tenia per costum demanar ajuda a col·lectius benèfics i freqüentava el lloc on va ser trobat sense vida. De fet, feia setmanes que estaria dormint a les rodalies de la plaça a l'aire lliure, rodejat de cartrons.