La Policia Nacional ha detingut un home de 63 anys per haver matat una dona a ganivetades. Tant l’agressor com la víctima, de 56 anys, residien al mateix immoble del carrer Zamora de Vigo, i diversos veïns han afirmat que el sexagenari era molt conflictiu. Tot i això, no tenia cap denúncia prèvia. 

Els fets van ocórrer al voltant de les nou del vespre d’aquest diumenge, quan alguns inquilins de l’edifici van sentir uns crits; era la víctima, demanant ajuda. Van alertar la policia immediatament, però quan van arribar es van trobar la dona ja morta. Segons informa La Voz de Galicia, l’agressor hauria confessat l’assassinat al moment: “Està morta”, va dir mentre es netejava la sang de les mans.

La víctima havia rebut notes amenaçadores

Feia any i mig que la dona residia en aquell edifici, i els dos últims mesos s'havia mudat al segon pis. Aquest canvi li havia fet viure porta amb porta amb l'assassí, qui feia dies que l'assetjava i li deixava notes escrites.

Els veïns van explicar a la policia que l'home, tot i ser violent amb la resta d'inquilins, tenia una estranya fixació amb la dona morta: li picava al timbre i li cridava sovint. Segons els testimonis, la nit del crim va esperar que tornés a casa i va aprofitar per a empènyer-la dins, moment en el qual la va matar.

D’acord amb La Voz de Galicia, el detingut hauria enviat fa vint dies una carta a la presidenta de la comunitat de veïns per queixar-se de la "conflictivitat" de la dona assassinada. La presidenta assegura que l’home li havia ensenyat converses de Whatsapp amb amenaces d’ella.

L’acusat va ser traslladat a la comissaria on roman a l’espera de ser jutjat. Per la manera en què va confessar, llepant-se la sang d’un dit, és molt probable que sigui sotmès a un examen psiquiàtric.

Un edifici conflictiu

Curiosament, aquest no és el primer cas de violència que es detecta al mateix edifici. Fa un parell de mesos, un altre veí es va presentar a un forn de pa amb un ganivet. De la mateixa manera, el 2015, un jove va matar la seva mare mentre miraven la televisió, i més tard es va suïcidar a la presó.