El Tribunal Suprem confirma la condemna de 26 anys de presó per un home que va assassinar la seva dona degollant-la amb un ganivet i que, després, es va clavar un ganivet al pit davant els tres fills d'1, 9 i 12 anys; a Azuqueca de Henares, un petit poble de Guadalajara.

Assassinat masclista a Azuqueca de Henares

Els fets van passar el 28 de novembre del 2017 a Azuqueca de Henares. Tot va començar una nit que van discutir i la dona li va demanar que marxés de casa. L'endemà, la dona estava al lavabo dutxant-se quan, de cop i volta, la seva parella, de manera premeditada, la va agafar pel coll i la va degollar amb un ganivet. La dona es va intentar defensar, però, finalment, Jesús Antonio Marín García -Rojo, la va assassinar.

Jesús Antonio Marín García -Rojo / Guadatv.tv

Jesús Antonio Marín García -Rojo va assassinar la seva parella degollant-la a Azuqueca de Henares (Guadalajara) i el tribunal suprem confirma la pena de 26 anys i mig de presó / Guadatv.tv

Per si no fos poc, després d'assassinar la dona, es va dirigir als seus fills, que estaven a l'habitació, i els va confessar el crim i, després, els va dir que se suïcidaria i es va clavar un ganivet al pit davant els tres nens, tots ells menors d'edat. Després, va anar a la cuina per agafar més ganivets i seguir autolesionant-se, però no es va aconseguir matar.

El Tribunal Suprem confirma una pena de 26 anys de presó

L'Audiència Provincial va dictaminar una pena de 26 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria, que significa que l'assassí fa servir mètodes per cometre el crim de manera premeditada, impossibilitant que la seva víctima es pugui defensar.

La condemna, en principi, era de 21 anys, però pels agreujants de violència masclista, parentiu i lesions psíquiques als seus fills de la víctima, la condemna puja a 26 anys i mig. El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 26 anys i mig de presó i, a més, ha de pagar 150.000 euros a cadascun dels fills i 45.000 euros als pares de la víctima.