El tercer capítol de la tercera temporada de la sèrie Crims de TV3, el programa d’èxit de True Crime de Televisió de Catalunya, arriba aquest dilluns amb l’assassinat de la jove Manuela Pulido, ‘Manoli’. La noia, de 19 anys, va desaparèixer l’any 2004 a Ponts, a la comarca de la Noguera. En pocs més de 50 minuts l’equip de Crims repassarà la desaparició de la jove i la trobada, a la vora del pantà de Rialb, del cos de la jove. D’ençà que la noia d’aquest petit municipi a tocar de Balaguer va marxar sense deixar rastre, ni emportar-se roba ni diners, el 5 de juny del 2004, i fins que va ser trobada sense vida, el 23 de juny, tothom mirava de reüll el que llavors era la seva parella sentimental -o amb qui tenia una relació molt estreta, segons la família de la víctima-, un jove de 35 anys, Antoni González Porras.

El cas de l’assassinat de Manoli, la jove Manuela Pulido, donarà un tomb que servirà per posar llum a la foscor i aclarir qui va matar-la. La noia va sopar amb Antoni González Porras i uns amics seus en un restaurant de Ponts i després van anar a un pub, però la nit es va acabar de sobte, quan la parella va discutir. Ella va marxar, i des d’aquell moment, ningú en va saber res més. 

Et pot interessar: Recupera el capítol de l’assassinat d’Isidre Matas

 

La família Pulido no va denunciar la desaparició fins al cap de pocs dies, per si havia marxat de manera voluntària, però no detectaven cap prova de vida: trucades, moviment de targetes… Les mentides d’Antoni González Porras, però, van posar en alerta als Mossos d’Esquadra, que són els que es van fer càrrec de les investigacions. 

Cadàver i gir en el crim de la Manoli

No feia ni vint dies que havia desaparegut que uns excursionistes francesos van trobar el cos de la Manoli enterrada en una zona de complicat accés a tocar del pantà de Rialb. Els informes forenses asseguren que l’autor del crim havia matat la noia a cops de pedra al cap quan ella estava estabornida després d'empènyer-la i que caigués d'esquena vora la llera del riu Segre. Tenia el crani completament destrossat, va rebre sis cops de pedra al cap.

Manoli 001
Imatge del capítol de Crims sobre l'assassinat de la Manoli, a TV3 / Crims

L’acarnissament de l’autor dels fets demostrava que responia a un atac passional i tothom imaginava que l’autor era Antoni González Porras però el detingut va ser un altre home, de nom semblant i parent de la parella de la Manoli. El mateix González Porras havia posat a la policia sobre la pista d’aquest segon home. L’arrestat va ingressar a presó i va ser condemnat a divuit anys de presó.

L’assassí, Antonio González Llaudet

La família de la Manoli creia que les males companyies amb qui anava la jove eren els responsables d’aquell escabrós crim. Tothom creia que ‘El Porras’, de 35 anys i amb qui mantenia una relació sentimental, estava darrere del crim. Però els Mossos van detenir a Antonio González Llaudet, àlies ‘Pedrín’ un noi que en el moment dels fets tenia 18 anys i era nebot d'Antonio González Porras.  

González Llaudet era amic i company de classe de la Manuel Pulido i, segons es va poder aclarir durant la investigació, estava enamorat d’ella, si bé ella no en volia saber res, i preferia estar amb González Porras. Aquest triangle amorós sembla que va ser el mòbil del crim de Ponts, l’assassinat de la Manoli. Després de la baralla a la discoteca, van anar a fumar porros al riu Segre i allà, segons després es va poder provar, la va assassinar. 

En el moment de la troballa del cadàver van detenir Pedrín. Les investigacions que havien fet els Mossos, que ja en sospitaven, havien trobat restes de sang de la noia al Renault Kangoo que feia servir el jove. Havia intentat netejar la furgoneta, però els agents de la Policia Científica en van aconseguir restes igual.

Crims de TV3, un èxit d’audiència imparable

La sèrie d’èxit de True Crime de TV3 ja ha emès dos capítols d’aquesta temporada. L’alliberament del fill d’uns narcotraficants segrestats per uns coneguts que havia fet el pare a la presó i també l’assassinat del pobre Isidre Matas, un home de Vilafant que la seva parella, Maria Àngels Fontecha, en va encarregar el seu assassinat a dos delinqüents habituals de la zona. Una investigació confusa de la Guàrdia Civil va permetre detenir la dona, que va ser condemnada, junt amb els dos sicaris amateurs. 

El capítol de l’assassinat d’Isidre Matas va sumar 600.000 espectadors simultanis, una quota de pantalla, segons Kantar, del 25,6% durant l’emissió i una audiència acumulada de 878.000 espectadors el passat dilluns. Aquesta xifra d’audiència confirma l’èxit del format que dirigeix el periodista Carles Porta, que va tornar a fer rècord històric d’espectadors.