Els Mossos d'Esquadra van arrestar ahir a la tarda a la ciutat de Lleida tres homes després de denunciar l'assassinat d'un jove en la seva pròpia plantació de marihuana a les Borges Blanques. Els arrestats van acudir a la comissaria a informar de la macabre troballa, però van ser detinguts de totes maneres. Ara la policia catalana investiga l'autoria i les circumstàncies dels fets denunciats, que podria tractar-se d'un narcoassalt. La presumpta víctima, un jove d'uns 20 anys que treballava com a vigilant a la plantació, huria aparegut amb una bossa de plàstic al cap. Els Mossos d'Esquadra va traslladar-se a la plantació a calibrar els fets però el cadàver ha desaparegut. 

Assassinat en una plantació de marihuana

Els fets es van produir a mitja tarda quan dos persones, de nacionalitat espanyola, van acudir a la comissaria per denunciar un crim per un narcoassalt, segons recull el diari Segre. 

Els individus van mostrar-se atemorits, van explicar que tenien una plantació de marihuana a la capital de les Garrigues i que hi havien trobat el vigilant assassinat. També van precisar que els presumptes homicides van robar les plantes després del crim.

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Cotxe Mossos d'Esquadra / ACN

Malgrat que els denunciants han insistit en que en l'homicidi no hi han tingut res a veure, els agents dels Mossos d'Esquadra els han arrestat per un delicte de tràfic d’estupefaents.

Segons el diari Segre, després d'informar a comissaria, un operatiu s'ha traslladat a la plantació de marihuana a les Borges Blanques. Però a la seva arribada no han trobat cap cadàver. Els agents van seguir tota la nit fent indagacions en aquest sentit. Paral·lelament s’hauria rebut una denúncia de la desaparició d’un jove.

Aquest succés, relata la mateixa font, passa dos dies després que el cap dels Mossos d'Esquadra a Ponent, Jordi Dalmau, demanés la frenada a l'augment de grups criminals dedicats al tràfic de marihuana. Va denunciar que als cossos policials els és cada vegada més difícil fer-li front al problema i va encoratjar a lluitar contra aquest tipus de xarxes criminals.

Un hombre asesinado en un narcoasalto en Navarcles

Succés de circumstàncies semblants el que va passar a Navarcles (Barcelona) el passat 4 d'octubre. Uns lladres van entrar en una finca de la localitat de Bages per robar dues plantes de marihuana. Durant el robatori, els inquilins de la casa, dos germans, van sentir sorolls i van sortir a l'exterior per comprovar què passava. Quan es van adonar de la presència d'intrusos al seu domicili van tractar de fer-los fora.

Plantación de marihuana / Policía Nacional

Plantació de marihuana / Arxiu

Llavors es va formar una baralla violenta. Els lladres van colpejar els propietaris amb pals i estris de jardineria que hi havia escampats pel terreny. Els dos inquilins van acabar ferits greus i els agressors van fugir.

Els dos germans van acabar a l'hospital. Un d'ells va ser donat d'alta el mateix dilluns i l'altre, malauradament, va morir quatre dies després a l'hospital.