L’assassinat del carrer de Blai, a sang freda, és un nou capítol d'ElCaso Exprés. Ens hem de situar al bar Casa Catracha, al número 2 d’aquest conegut carrer, al barri del Poble-sec, a Barcelona, la nit del 23 al 24 de desembre de 2023. 

 

Passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la matinada, ja era 24 de desembre. Un home, com es pot veure a les imatges de les càmeres de seguretat, entra al bar. Va amagat amb un casc i una jaqueta vermella. Porta la pistola amagada. El propietari, un home d’uns 30 anys, està assegut en una taula, i ja imagina que alguna cosa va malament, s’aixeca, i intenta treure la pistola, però ja no hi arriba a temps. El pistoler treu la seva pistola, amb silenciador, i dispara. Després escapa corrent. Les imatges recorden tirotejos en llocs com l’Amèrica Llatina. I no és per menys, es creu que l’autor és dominicà i que la víctima, hondurenya.

L’home va morir gairebé a l’acte. Els esforços del SEM no van servir de res. El pistoler, com també es veu a les imatges, va escapar, i segons expliquen alguns testimonis, va marxar en una motocicleta, de paquet. A hores d’ara, encara no s’ha pogut detenir ni localitzar. Els Mossos segueixen investigant què va passar.

Revenja per un robatori de droga

El pistoler sabia per qui anava. Portava silenciador i només va disparar contra el seu objectiu. Tot això fa pensar a la policia que aquest nou assassinat a Barcelona és un encàrrec fruit d’una guerra entre grups originaris de Sud-amèrica que controlen el tràfic de drogues. Una revenja, segurament, per un robatori de droga. La víctima tenia antecedents per tràfic de drogues i havia estat detingut i havia ingressat a presó, però n’havia sortit feia poc. Algú va intentar fer justícia pel seu compte.

Més ElCaso Exprés

Aquest nou capítol explica la història, en format ràpid i per xarxes, d’un dels crims de casa nostra, aquest, recent, de la setmana passada. ElCaso Exprés, en anteriors capítols, ha repassat altres històries, com l’estafa que una parella feia fent-se passar per falsos hereus d’àvies de Barcelona que havien mort. També la del pistoler de Tarragona o del pistoler de Terrassa o les estafes dels prostíbuls i les sales de festa de Barcelona. En poc menys de dos minuts ElCaso.cat ofereix un cas dels successos de casa nostra.