Commoció al Japó per la mort de quatre persones a mans d'un home que posteriorment va atrinxerar-se durant hores. L'individu anava armat amb un rifle de caça i un ganivet per la ciutat nipona de Nagano, on va obrir foc i va provocar la mort de quatre ciutadans. Després d'un llarg setge de la policia a la casa a la qual s'havia tancat amb la seva mare i dues dones més que van aconseguir escapolir-se de l'habitatge, els agents van aconseguir detenir-lo aquest divendres de matinada.

Detingut l'assassí, fill del portaveu de l'assemblea municipal

L'arrestat és Masanori Aoki, de 31 anys, fill gran del portaveu de l'assemblea municipal de Nagano situada a la prefectura de Nagano, al centre del Japó, segons ha confirmat la policia local. L'home va atrinxerar-se durant hores a la casa dels seus pares després de matar una dona a punyalades i dos policies més a trets amb el rifle. La quarta víctima mortal va perdre la vida per les ferides provocades per l'individu, aquesta va ser trobada fora de la residència on es va tancar i els facultatius no van poder fer res per salvar-la. En aquests moments es desconeixen les motivacions que hi ha darrere d'aquest incident que ha commocionat el país, del qual la policia va tenir coneixement en rebre una trucada d'emergència poc abans de dos quarts de cinc d'aquest dijous, hora local, quan van alertar d'una ganivetada mortal.

"És un cas extremadament cruel i hem format un equip de cent agents per poder aclarir aquest cas d'assassinat múltiple", ha explicat aquest divendres en una roda de premsa el cap de la policia prefectural de Nagano, Iwao Koyama, recollida pels mitjans locals. El portaveu també va lamentar la mort dels agents "mentre complien amb el seu deure". Aoki ha estat detingut acusat de l'assassinat d'un dels policies, mentre es continuen buscant proves en relació amb les altres morts, de les quals s'espera que sorgeixin noves acusacions.

Un cas poc habitual i amb una estricta normativa

L'incident va commocionar els habitants d'una zona habitualment tranquil·la de la ciutat, plagada de cases i camps d'arròs. La policia va acordonar una àrea de 300 metres entorn de l'escena del crim i va demanar als seus residents que evacuessin temporalment el lloc. El Japó compta amb un dels índexs d'homicidis i d'incidents amb armes de foc més baixos del món, i aquest tipus d'incidents són inusuals. A més, el país asiàtic aplica una estricta normativa de tinença d'artefactes d'aquest tipus, que està estrictament prohibida amb l'excepció d'armes amb usos específics com la caça.