Una dona cubana intenta matar el seu marit, espanyol de 53 anys, amb una pistola a Palma(Mallorca), però se li encalla i la bala no surt. Això és el que va succeir aquest dilluns a la capital balear poc abans que arribés la Policia Nacional i els detingués a tots dos. Una discussió i un presumpte episodi de mals tractes haurien estat els detonants de tot això, que podria haver acabat en tragèdia. Tanmateix, la dona se'l va intentar carregar a consciencia: va va tractar de disparar diverses vegades contra el seu marit i, després, contra part de la seva família. Els fets van produir-se al barri de La Soledad, on es van desplaçar els agents al ser alertats que una dona portava una arma de foc pel mig del carrer i que estava envoltada d'una trentena de persones.

Una baralla de grans magnituds: ganivets, pistoles i cops amb ferides sagnants

Segons ha explicat la policia, la dona hauria discutit amb el seu marit i ell li hauria colpejat a la cara i ella al cap amb el comandament de la televisió repetidament, el que li va causar diverses ferides. Algunes d'aquestes sagnants. L'home va abandonar el pis i va tornar més tard en companyia del seu germà i la seva cunyada. En entrar a l'habitatge, van trobar la dona amb una arma de foc que va utilitzar per apuntar als dos familiars i al seu marit. Va accionar el disparador, però un cartutx embussat va permetre que encara continuïn amb vida. Espantats, van sortir del domicili, però ella no va detenir-se en la fugida: els va perseguir i, a més, va aprofitar per amenaçar amb la pistola a tothom que hi havia pel carrer.

Ja pels carrers del barri de La Soledad de Palma, el fals tiroteig va continuar sota l'atenta mirada dels vianants, que van alertar al cos de policia. Els agents, en arribar i veure la dona rodejada per unes 30 persones, van comprovar que la pistola contenia al seu interior un cartutx embussat i que el número de sèrie havia estat manipulat. Per tot això, i un cop tranquil·litzada i controlada la situació, la Policia Nacional va detenir el home com presumpte autor d'un delicte de mals tractes i tinència il·lícita d'armes i la dona per mals tractes, tinència il·lícita d'armes i temptativa d'homicidi. A més, van intervenir dues armes foc, munició i un ganivet.

Així, doncs, la parella ha passat a dependències policials després dels fets que podrien haver derivat en un tràgic tiroteig per la capital de Mallorca. El grup d'atracaments de la Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació amb el fi de comprovar l'origen de les armes i si havien estat utilitzades amb anterioritat.