Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves de 18 anys a Vic com a presumptes autors de quatre robatoris amb violència, dos delictes de lesions, dos delictes d'estafa i pertinença a grup criminal. Les detencions es van produir el passat 10 de novembre després d'una investigació iniciada el passat mes d'octubre, quan la policia catalana va rebre la denúncia d'un home que assegurava que acabava de ser víctima d'un robatori amb violència al carrer Sant Francesc de la capital d'Osona. Els investigadors van començar a recollir informació i a buscar els suposats assaltants.

Mentre estaven duent a terme la investigació d'aquest robatori, tres persones més van anar a comissaria per denunciar que havien estat víctimes d'uns fets similars. De fet, la similitud entre els quatre casos era tan elevada que tot feia pensar que es tractava dels mateixos lladres. Totes les víctimes, en el moment dels fets, estaven sota els efectes de l'alcohol. Eren assaltades per un grup de, com a mínim, tres persones. Aquestes les encerclaven, les immobilitzaven de manera violenta, les tiraven a terra i els hi robaven el telèfon mòbil i la cartera amb tota la documentació personals i les targetes bancàries.

Els robaven violentament i després els estafaven

Una vegada ja tenien el seu botí, els lladres feien servir les targetes per a comprar en establiment de Vic o fer moviments bancaris. A més, amb els seus telèfons mòbils i la seva documentació, es dedicaven a cometre estafes a través d'internet. Finalment, els Mossos, juntament amb la Guàrdia Urbana de Vic, va poder identificar i detenir dos nois de 18 anys, dels quals no ha transcendit la nacionalitat, com a presumptes autors dels fets. La investigació encara segueix oberta i no es descarta que els arrestats tinguin relació amb altres robatoris i estafes. Tampoc es descarta que es pugui detenir més persones, que ja han estat identificades.