Els Mossos d’Esquadra han detingut un home i una dona que presumptament haurien protagonitzat l’assalt a un pis del barri de la Verneda de Barcelona el passat estiu per un tema relacionat amb el tràfic de drogues. Les detencions es van produir el passat 15 de novembre a Canet de Mar i Badalona, on es van fer els escorcolls dels seus domicilis. Els dos detinguts estan acusats dels delictes de robatori amb violència, extorsió i un altre contra la salut pública.

Assalten un pis perquè els inquilins els devien més de 2.000 euros en drogues

L’assalt al pis de la Verneda va tenir lloc el passat 1 de setembre. Els assaltants van accedir a l’habitatge amb un ganivet de grans dimensions i van reclamar als ocupants el pagament de més de 2.000 euros que presumptament els devien. Entre altres coses es van acabar emportant dos telèfons mòbils i una cartera plena de diners i documentació. Els investigadors van determinar que en total eren quatre assaltants. Als dos que van entrar al pis, s'hi afegien un que es va quedar vigilant al replà i un altre que estava al portal per vigilar el carrer i assegurar la fugida.

Les víctimes coneixien un dels assaltants, amb qui l’any 2019 havien contret un deute de 3.000 euros relacionat amb el tràfic de marihuana. Gràcies a això van poder identificar l’home, a qui li consten una quinzena d’antecedents policials per robatoris amb violència. També se’l va poder relacionar amb dues persones més implicades en el robatori, la seva mare i un altre amic. Els tres formaven un grup delinqüent dedicat aquest tipus de robatoris en pisos, dels quals s’emportaven diners i drogues amb les quals traficaven posteriorment, sobretot marihuana i cocaïna.

Malgrat utilitzar mesures de seguretat per evitar ser identificats per la policia, els Mossos d’Esquadra van acabar detenint a dos dels tres implicats i es van registrar els seus domicilis a Canet de Mar i Badalona. Es van intervenir un revòlver, un matxet de grans dimensions, petites quantitats de cocaïna i utensilis per pesar i distribuir droga. Un dels detinguts duia a sobre un dels telèfons mòbils que havia sostret en l’assalt al pis de la Verneda. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.