Important batuda policial contra un grup de lladres, tots de nacionalitat espanyola i d’entre 26 i 50 anys, implicats, segons les investigacions fetes pels Mossos d’Esquadra, en més de 60 robatoris, alguns d’ells amb violència, en diversos punts del país. Els sis arrestats vivien a Barcelona, Rubí, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada i des d’aquests punts es movien per tot el país per fer assalts en establiments i també en domicilis. 

En un d’aquests assalts, en una casa, els lladres van entrar fent-se passar per agents de la policia amb uniformes de Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Policia. Va ser a Sant Andreu de la Barca, el mes d’abril, i els lladres, disfressats de policies, van emmanillar a la víctima i la van agredir i es van poder emportar diners en efectiu del pis.

Material Robat Martorell
Imatge de part del material que els Mossos d'Esquadra van recuperar de les entrades al pisos dels lladres / CME

Més de 60 robatoris per tot Catalunya

Aquest entramat criminal estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació de documents, i robatoris amb força i amb violència a domicilis i establiments, comerços i bars. Fins ara els Mossos han pogut relacionar els membres de la banda amb una seixantena de fets delictius per tot Catalunya. El primer cas que els Mossos van detectar d’aquesta banda va ser el mes de febrer d’aquest any i els següents s’han produït a posteriori, fet que demostra la molta activitat que tenia el grup criminal que els Mossos han pogut desarticular. El passat 30 de maig es van fer entrades i escorcolls en diversos pisos i cases de Barcelona, Rubí, la Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Sant Quintí de Mediona i Igualada i es van poder detenir a sis dels integrants de la banda. Estan acusats de delictes contra el patrimoni, lesions, detenció Il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d’armes, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Durant l’escorcoll es van trobar una gran quantitat d’objectes sostrets provinents dels fets delictius investigats i drogues. Els lladres arrestats tenien pistoles, algunes de reals i algunes de simulades i molta roba que simulava ser policial.

Només dos dels lladres a presó

Si bé junts sumen 90 antecedents policials, els dos que tenen més en tenen gairebé una trentena cada un. Tot i això, estaven en llibertat. Dos dels detinguts, ara, després de tornar a ser arrestats pels Mossos d’Esquadra, han ingressat a presó. Els altres quatre detinguts van quedar en llibertat. Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell no descarten poder fer més detinguts.