La Guàrdia Civil ha detingut un home de 26 anys després que aquesta passada matinada entrés per la força a la caserna de Chiclana de la Frontera, a Cadis, i ataqués a cops vuit agents, tots ells ferits de diversa consideració. Els fets van tenir lloc al voltant de l'una del matí, quan l'individu va arribar en moto a les dependències policials, va encarar-se al guàrdia que hi havia a la porta, va forcejar amb ell, li va robar la defensa que portava a sobre i li va donar un fort cop al cap, provocant-li una ferida oberta per la qual va haver de rebre diversos  punts de sutura al cap i a la cara.

Seguidament, va començar a cridar i amenaçar la resta d'agents que hi havia a l'interior de la caserna. Després va tornar a sortir i va fugir mentre colpejava amb la defensa els vehicles patrulla i tot allò que es trobava per davant. Els agents, en col·laboració amb la Policia Local de Chiclana, el van poder perseguir i aturar en una gasolinera als afores de la població. En anar a reduir-lo, l'home es va resistir a la detenció i va començar a agredir els agents. Alguns d'ells van patir talls i fractures a les mans i les cames. Finalment, se'l va poder detenir i ha estat posat a disposició judicial per un delicte d'homicidi en grau de temptativa, dos delictes de lesions greus, cinc delictes de lesions lleus, atemptat contra els agents de l'autoritat i dos delictes de danys en vehicles particulars.

La Guàrdia Civil demana més autodefensa

Arran de l'incident a la localitat de Chiclana de la Frontera, les associacions professionals de la Guàrdia Civil han demanat que se la consideri una professió de risc i es doti els agents de millors armes d'autodefensa. Especialment, reivindiquen poder tenir pistoles elèctriques Taser, equiparant-se així als altres cossos policials que ja en porten per tal de defensar-se de possibles atacs com el que ha tingut lloc en les darreres hores.