Detingut un home de Lleida per robar diverses ancianes de forma violenta. Les seguia quan sortien del supermercat i les atracava per darrere en llocs menys transitats per arrencar-los collarets o cadenes, lesionant algunes de les víctimes al coll.

Atraca ancianes per darrere a Lleida

Tot va començar a començaments del mes de juliol, quan es va detectar des de la policia de Lleida una sèrie de robatoris pel mètode de l'estrebada amb el mateix modus operandi, la qual cosa apuntava a un únic lladre.

Les víctimes eren d'edats compreses entre els 70 i els 90 anys i eren atracades per darrere, aprofitant que entraven al portal de les seves cases o en parades d'autobús a la zona situada en les proximitats de la plaça Europa i Prat de la Riba de la ciutat.

Les segueix en sortir del supermercat per robar-los

La principal hipòtesi policial apunta que el presumpte autor seleccionava les víctimes a la sortida dels supermercats i les seguia fins a punts menys transitats per assaltar-les i arrencar-los d'una estrebada els collarets o cadenes per després fugir. La violència dels atacs va produir lesions al coll a algunes de les víctimes.

collar|collaret

Imatge d'arxiu d'una anciana amb un collaret / PxFuel

Gràcies a la descripció facilitada per les víctimes i testimonis dels fets, els investigadors van poder tenir una descripció "molt precisa" de l'autor dels fets i van comprovar que era clienta habitual d'alguns establiments comercials pròxims.

Arrenca collarets i cadenes: lesions

Va ser divendres passat quan per fi la Guàrdia Urbana de Lleida va identificar al carrer Alcalde Porqueres a un home que coincidia "plenament" amb la persona investigada. Es tractava de veí de Lleida de 48 anys, amb nacionalitat algeriana i amb antecedents.

Guàrdia Urbana Lleida ACN

Guàrdia Urbana Lleida / ACN

I finalment, aquest dilluns, els Mossos d'Esquadra van procedir a la detenció del sospitós, que va ser reconegut per algunes de les denunciants i testimonis.

Detingut per robatori amb violència i intimidació

Se l'acusa de cinc robatoris amb violència i intimidació a dones grans, encara que no es descarten més càrrecs, ja que durant la investigació els agents van esbrinar que hi havia fets similars no denunciats i diversos intents infructuosos de robatori.

A més, es va recuperar un collaret amb un cor amb tres noms que no coincidia amb cap dels que havien estat robats a les dones que sí que havien denunciat els fets. El detingut passarà pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.