La policia britànica busca una banda de lladres que aquest dimecres a la nit han assaltat els camions del rodatge de la famosa sèrie de Netflix The Crown i s'han emportat joies i antiguitats per valor d'uns 180.000 euros. Demanen col·laboració ciutadana i atenció als col·leccionistes per intentar detectar els delinqüents i recuperar el tresor perdut, que inclou una rèplica dels coneguts ous russos Fabergé.

Assalt al rodatge de la sèrie de Netflix 'The Crown'

Agents de la policia del comtat de South Yorkshire ha explicat en un comunicat que tres camions que contenien attrezzo i accessoris utilitzats en el rodatge de la sèrie de Netflix The Crown, que retrata la història de la corona anglesa, han estat assaltats aquesta nit de dimecres per uns lladres. L'atac, que s'ha donat a prop de Doncaster, a prop de Manchester, ha acabat amb la desaparició de "diversos articles" que, segons fonts recollides per mitjans locals, "la banda va treure després d'accedir i obrir els camions".

'The Crown' / Arxiu|Arxivament

El robatori ha tingut lloc durant el rodatge de la cinquena temporada / Arxiu

De moment, s'estima que els objectes que s'han perdut sumen un valor de 180.000 euros. La xifra d'articles robats ascendeix a 200, entre els quals s'inclou una rèplica d'un dels famosos ous russos Fabergé comprat el 1993 pel rei Jordi V i la reina Maria, canelobres, joies, un rellotge dempeus, coberts de plata i una gàbia d'ocells. De fet, totes aquestes gemmes havien estat meticulosament triades pels productors, que tenen "un ull increïble" segons les mateixes fonts.

Roben articles per un valor de 180.000 euros

És per això que ja no es tracta dels diners, sinó que perdre aquests articles de l'attrezzo és "terriblement desolador", lamentaven als mateixos mitjans. Per la seva part, la policia ha assegurat que s'està investigant l'incident i ja s'ha avisat als comerciants d'antiguitats per poder detectar els lladres en cas que intentin vendre els objectes robats. Malgrat la tragèdia, Netflix ha assegurat que no es retardarà el rodatge ni estrena de la cinquena temporada, ja que se substituiran de forma provisional els articles.

'The Crown' / Netflix

La cinquena temporada inclourà escenes sobre la ruptura de Carlos i Diana / Netflix

Les dues últimes parts de The Crown cobriran la història de la família reial britànica al llarg de la dècada de 1990 i fins a 2003, incloent segons les previsions el discurs de la reina Isabel en el seu 40 aniversari de pujada al tron el 1992, el que va ser el seu annus horriblis després de les ruptures dels matrimonis de tres dels seus fills: el príncep Andreu, la princesa Anna i el príncep Carles de la princesa Diana. De fet, la degeneració de la relació entre Carles i Diana serà una part central de la nova temporada.