Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones que aquesta matinada han volgut assaltar un estanc a Llançà, a l’Alt Empordà. La detenció, però, no ha estat fàcil i la policia ha hagut de perseguir els lladres, que s’han escapat i han intentat atropellar un agent dels Mossos d’Esquadra, de la Unitat de Seguretat Ciutada (USC). De matinada la Policia Local de Llançà ha tingut coneixement d’un robatori en un estanc de la localitat i quan han volgut evitar-lo, els lladres s’han escapat amb un cotxe.

Un tret a l'aire per intentar aturar el vehicle

Han fet maniobres per fugir de la policia i tot i que un agent de la policia catalana s’ha posat davant seu, però el vehicle, lluny d’aturar-se, ha accelerat, gairebé atropellant l’agent. El policia ha saltat per sobre del capó del cotxe i abans, quan el vehicle estava a un metre, també ha fet ús de l’arma de foc i ha disparat un tret dissuasiu, si bé no ha fet dubtar al conductor, que ha seguit en la seva fugida.

Tot i que els Mossos d’Esquadra han fet un control a la carretera N-260 a l’altura de la Garriguella, tot i que el vehicle s’ha pogut escapar. Poca estona més tard els Mossos han localitzat el cotxe accidentat a Vilajuïga, un municipi a tocar de la mateixa nacional. A l’interior del cotxe no hi havia ningú, però la policia ha localitzat amagades en uns matolls, dues noies, de 19 anys, de nacionalitat espanyola, que eren la copilot i la passatgera de darrere del vehicle que s’havia escapat dels Mossos.

Detingut el conductor a Roses

Les dues detencions de les dues noies és de les sis de la matinada. Els Mossos d’Esquadra han detingut, al voltant de les deu, i a la zona de Roses, un home de 24 anys de nacionalitat gambiana, que era el conductor del cotxe que ha intentat atropellar un agent dels Mossos i que s’ha escapat a gran velocitat després de l’assalt a l’estanc de Llançà.

La policia catalana manté oberta una investigació per aclarir els fets i també relacionar els lladres amb altres assalts contra estancs d’aquesta zona del nord del país. La Unitat d’Investigació també està fent una inspecció a fons del vehicle per trobar-hi indicis relacionats amb els robatoris i també aclarir si el tret dissuasiu dels Mossos ha impactat contra el cotxe o no.