Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes com a presumptes autors d’un robatori en una empresa de criptomonedes situat a l’Eixample de Barcelona. L’arrest s’ha produït poc després de cometre’s el crim, ja que els lladres han estat sorpresos pel propietari de la companyia mentre emmordassaven la conserge de l’edifici on es troben les oficines.

Es van fer passar per clients

El robatori va tenir lloc el passat 14 de gener al voltant de dos quarts de quatre de la tarda. Els lladres havien ordit un pla segons el qual un d’ells es feia passar per un client que tenia una cita concertada per poder accedir a les oficines sense problemes. Mentrestant, la resta dels assaltants irrompia en la finca amb pistoles elèctriques i unes brides que van fer servir per emmordassar i lligar de mans i peus la conserge de la finca.

La dona, però, es va resistir, i el forcejament resultant va generar un gran aldarull que va alertar als treballadors de l’empresa, i van avisar al director. En sortir de les oficines per esbrinar el que succeïa va enxampar els lladres in situ mentre intentaven retenir la conserge. Ràpidament, el propietari va trucar a la policia.

L’infiltrat, atrapat a les oficines

Els lladres van fugir per les escales de servei que conduïen el terrat, des d'on haurien saltat al bloc de pisos veí. El cinquè membre, però, el que es feia passar per client, es va quedar atrapat dintre de les oficines sense possibilitat d'escapar. L'home va intentar abandonar l'edifici per la porta d'entrada, però es va trobar de front amb la policia. En un principi no van pensar que estigués implicat, però durant l'escorcoll rutinari li van trobar a sobre uns guants de làtex i, davant les incongruències de les seves declaracions, el van detenir com a presumpte autor del robatori.

El primer detingut també portava les claus d’un cotxe i un tiquet de pàrquing. Gràcies a aquestes proves, els agents van intensificar la vigilància pels entorns de l’aparcament on els lladres tenien el cotxe, i van poder detenir la resta dels delinqüents quan aquests tornaven per agafar el vehicle. Els cinc homes van ser arrestats acusats dels delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, danys, lesions i amenaces. Tots han ingressat ja a presó.