Arriba la Setmana Santa i són moltes les famílies que aprofiten que tenen uns dies seguits de festa per anar-se'n de vacances i desconnectar una mica de la feina i de la rutina del dia a dia. Visitar la família, conèixer nous indrets o anar a la muntanya o a la platja són l'excusa perfecta per marxar de casa durant uns dies. Això, però, els lladres ho saben i estan a l'espera que els abandonin els seus domicilis per entrar-hi a robar i endur-se tot allò de valor que puguin. En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra han alertat sobre els marcadors a les portes i han recordat que cal anar amb compte i vigilar si podem trobar algun d'ells a l'entrada del nostre habitatge.

Marcadors a les portes per descobrir els habitatges buits per Setmana Santa

Els marcadors són elements habituals que els lladres fan servir per comprovar quins habitatges estan buits per poder entrar a robar-hi. N'hi ha de diferents tipus. El més clàssic de tots és col·locar un tros de paper o de plàstic al llindar de la porta i esperar durant unes hores. Si després d'aquesta estona encara segueix a la porta, significa que no s'ha obert i que els lladres tenen via lliure per entrar a robar-hi. En aquest sentit, davant la possibilitat que pugui arribar a caure encara que no s'obri la porta, també s'ha estès la utilització de petites falques de plàstic, que són més discretes i resistents.

Tot i això, el mecanisme que més s'ha posat de moda últimament són els fils de cola. Es tracta d'un mecanisme molt discret i difícil de detectar si un no s'hi fixa detingudament. Els lladres col·loquen una petita tira de cola entre la porta i el marc. En cas que no es trenqui, voldrà dir que l'habitatge està buit i s'hi pot entrar a robar. Per això, des dels Mossos d'Esquadra, recomanen que abans de marxar de vacances per Setmana Santa es comprovi que no hi ha cap d'aquests elements a la porta. També per als qui no se'n van a cap lloc i es queden a casa, ja que potser n'hi ha algun a la porta del veí que sí que ha marxat. En cas de trobar-ne un, convé trucar al 112 per alertar de la situació i així prevenir el robatori i poder detenir els lladres abans que hi entrin.