El conegut raper català Cyril Kamer va ser detingut dimecres passat a l'aeroport de Màlaga quan tornava a Barcelona d'un concert. Segons han explicat des de la Guàrdia Civil, el cos que ha efectuat el seu arrest, l'artista està investigat pels Mossos d'Esquadra en virtut d'un presumpte delicte de robatori amb violència. La detenció de Kamer s'ha fet pública després que un vídeo de TikTok comencés a circular per les xarxes socials, en el qual se'l pot veure emmanillat, sortint de la caserna de la policia aeroportuària. 

L'artista, del barri barcelonès del Besòs i el Maresme, i originari del Camerun, acabava de fer un concert a Melilla, i estava fent escala a Màlaga abans de tornar a Catalunya. Anava acompanyat d'alguns amics; a les imatges es pot veure com els hi explica el que li han dit els agents, però es desconeix si va ser traslladat immediatament a Barcelona o si ha passat ja a disposició judicial. El delicte del qual se l'acusa és un robatori a mà armada que hauria tingut lloc l'any 2020. 

Diverses topades amb la justícia 

No és el primer cop que el raper es troba cara a cara amb la policia. De fet, el passat 9 de març ja va haver de comparèixer davant els jutjats després d'haver estat acusat d'uns robatoris a habitatges, dels quals va quedar absolt. A les seves cançons tampoc amaga la seva faceta més fosca. "Los Mossos me siguen parando, pero no saben que sus hijos son fans" és només un dels seus versos més reivindicatius. 

El mànager de Kamer ha expressat en un comunicat a les xarxes que el seu client és innocent també d'aquest nou delicte, i ha agraït les mostres de suport que els seus fans li han dirigit després de filtrar-se la notícia de la seva detenció, creant el hashtag #FreeCyril a la plataforma X.