La Guàrdia Civil ha detingut tres persones i investigat dues més com a presumptes autores d'un delicte de tràfic d'armes i munició. En el marc de l'anomenada operació 'Dux', s'han registrat vuit domicilis a Barcelona, Madrid, Jaén, Múrcia i Biscaia, en els quals s'ha intervingut 242 armes de foc, més de 20.000 cartutxos de diferents calibres, pólvora per a la fabricació il·legal de munició i silenciadors. A més, s'ha aconseguit desmantellar a la capital catalana un taller clandestí on es fabricaven i manipulaven armes que després eren venudes a través d'Internet.

Fabricaven i manipulaven armes per vendre-les a internet

La investigació del grup criminal es va iniciar l'any 2021, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que diverses persones estaven comerciant amb armes de foc i la seva munició a través d'internet. Després del treball dels investigadors, es va poder identificar i localitzar els membres de l'organització, així com els llocs on presumptament es guardaven les armes il·legals que tenien al seu poder. Va ser en aquest moment quan es va procedir als vuit registres.

armes taller clandesti barcelona
Les armes eren manipulades en un taller clandestí a Barcelona. / Foto: Guàrdia Civil

En total es van intervenir 242 armes de foc, entre les quals 21 armes de guerra (metralladores, fusells d'assalt i subfusells), 140 armes curtes (pistoles i revòlvers), 45 armes llargues (rifles, fusells i escopetes), 36 armes que havien estat inutilitzades momentàniament, 20.655 cartutxos de diferents calibres, pólvora i elements per a la fabricació il·legal de munició, peces i components d'armes com canons, forrellats, carcasses, corredisses o tambors de regirar.

Un taller clandestí a Barcelona

La gran majoria d'aquestes armes i municions es van intervenir en un taller clandestí a Barcelona que era propietat d'un dels detinguts en l'operació policial, un home d'avançada edat. A aquest home se li van intervenir 196 armes de foc, entre les quals les 21 armes de guerra i 130 armes curtes. A més, tenia més de 15.000 cartutxos, pólvora i abundants peces i components. Per a la fabricació de la munició i la manipulació de les armes, comptava amb maquinària industrial de precisió. Els detinguts estan acusats de tràfic d'armes, dipòsit d'armes i armes de guerra, dipòsit de municions i explosius i tinença il·lícita d'armes prohibides.

armes guerra taller clandesti barcelona
Es van intervenir una vintena d'armes de guerra. / Foto: Guàrdia Civil
municio taller clandesti barcelona
Els delinqüents fabricaven munició al taller clandestí de Barcelona. / Foto: Guàrdia Civil