Arantxa Palomino, dona de l'actor Luis Lorenzo, va viatjar dimarts fins a Avilés (Astúries) acompanyada del seu marit i el fill de quatre anys, fruit del matrimoni. Tal com informa ABC, la parella es va presentar en els jutjats de la localitat asturiana entrada la nit i Arantxa va tornar ahir dimecres al matí acompanyada del seu advocat. Ambdós van romandre unes hores al Jutjat d'Instrucció número 5.

Pel que sembla, el propòsit d'aquesta visita seria el de recuperar el seu fill major d'11 anys i poder tornar a Madrid amb ell. I és que el pare del menor i exparella d'Arantxa va haver de recollir-lo a Madrid dimecres passat quan va ser detinguda per la Guàrdia Civil.

EuropaPress 4487062 luis lorenzo arancha palomino arriben supermercat junt fill 30 juny 2022

L'autòpsia

La parella, a qui se li imputa el delicte d'assassinat consumat, intenta mantenir la calma i clamen la presumpció d'innocència després de ser posats en llibertat divendres passat. Però hi ha noves proves que poden dictaminar al contrari. I és que l'obertura del sumari del cas revela cada vegada més proves claus per entendre la seva detenció. També ajuda el fet que s'hagi ampliat fins a sis mesos el termini de la investigació.

L'informe de l'autòpsia practicada a María Isabel Suárez, de 85 anys i tia d'Arantxa, assenyala que, tant en la sang com en el fetge, la morta presentava dosis terapèutiques de psicofàrmacs de tipus antipsicòtic. En els resultats remesos per l'Hospital Central de la Defensa Gómez Ulla de Madrid, on es va examinar el cos per trobar els metalls pesants, es va detectar en sang cadmi i manganès en quantitats 200 vegades superior al límit considerat com a normal.

La via d'administració va ser oral, ja que es descarta la inhalatòria en no presentar la víctima lesions irritatives en les vies respiratòries.

Moviments de diners sospitosos

Encara que Arantxa afirmava no haver tocat res de l'herència, el cert és que hi ha moviments per un import elevat. Concretament de 22.952 euros, considerats com a diners sospitosos. Just el mateix dia de la mort d'Isabel, es van fer diverses transferències del compte de l'anciana a la de la seva neboda per valor de 7.500 euros. Així mateix, el dia posterior es va fer una altra transacció de 1.800 euros al mateix compte.

Fins ara, la defensa de la parella va argumentar que els moviments s'havien fet per cobrir despeses derivades de la cura de la tia. Però els extractes bancaris derivats de la investigació mostren que els rebuts de les cures estaven domiciliats i que, entre el 27 i 28 de maig de 2021, es van gastar 5.000 euros en concepte de cures i despeses assistencials.

Així mateix, en mesos anteriors s'observen altres despeses com els 800 euros destinats a tècniques de maquillatge permanent, com el 'microblading', i roba.

Intent de suïcidi

Palomino es declara innocent i afirma que li diuen assassina perquè tots volien aconseguir els diners de la seva tia. De fet, segons fonts a què ha accedit ABC, el dia de la seva detenció als calabossos de Tres Cantos, es va intentar llevar la vida. Va ser llavors quan els agents van traslladar la dona a l'Hospital de La Paz.

Durant el trajecte va confessar que si hagués sabut tot això abans, hauria incinerat la seva tia. "No soc carallot", diu en les declaracions.