El famós actor Luis Lorenzo i la seva dona, Arantxa Palomino, van ser detinguts la setmana passada a Rivas-Vaciamadrid (Madrid) pel presumpte assassinat de la Maria Isabel, la tieta d'ella. Se'ls acusa d'haver-la matat intoxicant-la amb metalls pesants i han sortit a la llum noves proves que podrien demostrar la seva presumpta autoria.

Es tracta dels resultats d'uns informes forenses on s'ha detectat una gran quantitat de metalls pesants, concretament cadmio i manganès. Les quantitats de cadmi trobades són 200 vegades més altes al que és normal i les de manganès, 20 vegades superiors, fet que, a ulls dels experts, fa pensar que la víctima, de 85 anys i amb demència, va ser intoxicada.

Troben quatre tipus de psicofàrmacs diferents al cos de la víctima

Però això no és tot: també han trobat quatre tipus de psicofàrmacs diferents, de tipus antipsicòtics i neurolèptics. La causa de la mort ha estat una intoxicació aguda per metalls pesants, tal com s'indica a l'autòpsia.

Luis Lorenzo / Archivo
Luis Lorenzo està sent investigat per l'assassinat de la tieta de la seva dona: la Guàrdia Civil ha descobert que va ser enverinada amb metalls pesants / Archivo

"És una mort homicida. Està clar que hi ha intoxicació i enverinament"

Això fa que la hipòtesi de la mort criminal cada vegada agafi més força. De fet, el psiquiatre forense José Carlos Fuertes, ha explicat clarament la seva opinió dels fets: "Tot apunta, segons els especialistes, a què no hi ha cap possibilitat que la víctima ingerís aquestes quantitats de manera espontània, voluntària o natural. Per mi, no hi ha cap dubte que és una mort homicida. Està clar que hi ha intoxicació i enverinament".

Una conversa de Luis Lorenzo que no quadra amb la seva versió

Una altra dada clau és la conversa de Luis Lorenzo amb Emergències el dia que els va trucar per notificar la mort d'aquesta dona de 85 anys. Segons consta a la trucada, Lorenzo feia èmfasi que la Maria Isabel estava en una fase terminal i que els metges li havien dit que era qüestió de dies que morís. No obstant això, els agents de la Guàrdia Civil van descobrir que era mentida: no hi havia cap informe que constatés que la dona estava a punt de morir per causes naturals.

Luis Lorenzo i Arantxa Palomino estan en llibertat amb càrrecs

Va ser el germà de la víctima qui va denunciar els fets, en veure que hi havia moltes dades que no quadraven i, quan li van fer l'autòpsia, van descobrir que havia estat enverinada. Actualment, tant Luis Lorenzo com Arantxa Palomino estan en llibertat amb càrrecs acusats d'un delicte d'homicidi.