Nova agressió violenta al centre de Barcelona. Aquest diumenge al vespre una baralla entre, com a mínim, dues persones, va acabar amb una persona ferida greu apunyalada a la zona del Born, a tocar del Parc de la Ciutadella de la capital de Catalunya.

Atacat amb una estaca de fusta

Una baralla que va arrencar a la zona del carrer de l'Allada-Vermell, un carrer entre el Mercat de Santa Caterina i el passeig de Lluís Companys, va acabar amb un jove ferit greu i un gran basalt de sang.

Diversos veïns van alertar al 112, el telèfon d'emergències, de la presència d'un home ferit greu estirat a terra, en aquest carrer. Quan van arribar els Mossos van confirmar que l'home havia estat atacat amb una estaca de fusta que l'agressor li havia clavat durant una baralla.

Els Mossos busquen l’agressor

Tot i això, els Mossos no van localitzar l'agressor a la zona dels fets i han obert una investigació per aclarir-ho i poder identificar i detenir el suposat autor.

La víctima és major d'edat, tot i que no n'ha transcendit la nacionalitat ni tampoc l'edat exacta. El que sí que tenen clar els Mossos, segons han explicat a ElCaso.cat, que l'enfrontament es va iniciar per una baralla entre dues persones, sospiten els Mossos, que ja es coneixien prèviament.

Investigació oberta

Els agents de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Ciutat Vella estan investigant què va motivar l'enfrontament i quina relació tenien la víctima i l'agressor. Per l'arma que es va fer servir i per la víctima, la policia descarta que es tracti d'un atac per un robatori, com els que últimament s'han registrat a Barcelona.

Repunt de violència i robatoris a Barcelona

Amb l'arribada de l'estiu la capital de Catalunya ha viscut un repunt de robatoris violents que han acabat amb persones ferides. Just fa una setmana, al carrer de l'Hospital del Raval, també a Ciutat Vella, un turista va ser agredit per dos lladres amb un pal per robar-li les maletes. També un turista va ser agredit a principi de setmana davant d'un hotel de l'Eixample. 

Un desconegut el va assaltar amb un martell i li va colpejar la cara per robar-li una motxilla. Segons les dades oficials, durant els primers sis mesos d'aquest any 2021 més de 50 persones han hagut de ser ingressades a l'hospital després de ser assaltades per lladres violents a Barcelona.

Els 100 lladres de Barcelona

Els Mossos tenen controlats a Barcelona cent lladres que acumulen milers de robatoris, detencions i agressions. Els multireincidents més actius destaca un lladre amb 50 antecedents policials, que ha estat detingut 19 vegades en aquest primer semestre de l'any. Li segueix un altre que ha estat detingut 15 vegades i que acumula 49 antecedents i un altre amb 13 detencions i 22 antecedents, segons les dades facilitades pels Mossos d'Esquadra. Oficialment no transcendit la nacionalitat dels detinguts.