Les cinc persones que continuaven en parador desconegut després de l'incendi que ha calcinat tres discoteques de Múrcia aquest diumenge de matinada, han aparegut amb vida i han pogut contactar amb les seves famílies, segons ha informat la vicealcaldessa del municipi, Rebeca Pérez. De fet, les dues darreres han estat localitzades aquest dilluns a la tarda: una pels seus familiars i es troba en bon estat,tal com ha confirmat el delegat del govern espanyol a Múrcia, Francisco Jiménez; i l'altra a casa d'uns amics. El recompte de morts a causa del foc es manté en 13, i des de la Delegació del Govern espanyol a Múrcia descarten que hi hagi més difunts. Pel que fa als ferits, hi ha 24 persones que han patit lesions de diversa consideració, la majoria assistents al local de lleure nocturn Fonda, tot i que les discoteques Golden i Teatre també han estat afectats per les flames. 

Per altra banda, només tres de les 13 persones que han perdut la vida a l'incendi han estat identificades. L'alcalde de Múrcia, José Ballesta, ha confirmat que els forenses han pogut comprovar-ne les identitats gràcies a empremtes dactilars; per poder determinar amb exactitud a qui pertanyen els altres deu cossos, caldrà fer una prova d'ADN als familiars de les persones que continuen confirmades com a desaparegudes, a causa del mal estat en què es troben els cadàvers, en molts casos completament calcinats pel foc. 

Continuen les tasques de neteja i apuntalament de les naus afectades

Mentrestant, l'operatiu d'emergències, format per tres dotacions de Bombers i efectius de la Policia Local i Nacional, continua treballant sobre el terreny. La seva tasca principal és netejar les tres naus que allotjaven les discoteques; la més danyada és la Fonda, on s'ha originat l'incendi en circumstàncies que a hores d'ara estan per esclarir, tot i que entre les hipòtesis més sospesades hi ha un possible curtcircuit o un accident amb unes bengales de foc fred. 

incendi murcia
Els serveis d'emergències continuen treballant a l'indret del devastador incendi | 112 Regió de Múrcia. 

La Regió de Múrcia ha decretat tres dies de dol oficial, que comencen aquest dilluns. Els ciutadans han estat convidats a fer un minut de silenci al migdia a les portes dels ajuntaments dels diversos municipis de la zona, en senyal de respecte i record a les 13 persones que han mort en aquest incendi, un dels més virulents que hi ha hagut a l'estat espanyol des del foc que va calcinar el local Flying de Saragossa, el 14 de gener del 1990.